Overig

Wat eten kikkervisjes?

Story Highlights
  • Van kikkervisje naar kikker in zes weken
  • Kikkers horen bij de beschermde diersoorten
  • Je mag wel kikkervisjes in een aquarium houden

Vraag: wat eten kikkervisjes? Hoewel iedereen weet wat kikkervisjes zijn, weet vrijwel niemand wat die kleine beestjes nou precies eten. Wist je verder wel dat het verboden is om kikkers te houden? Kikkers zijn namelijk beschermde dieren. Kikkervisjes daarentegen mag je wel in een aquarium hebben. Groeien ze uit tot kikkers dan moet je ze dus uitzetten in de natuur.

Kikkervisjes houden

Je hebt kikkerdril waaruit kikkervisjes komen en uit kikkervisjes komen kikkers. Althans, als ze goed eten om zich ook daadwerkelijk te kunnen ontwikkelen tot een kikker. De ‘dikkopjes’ zijn leuk om thuis in een aquarium te houden. Je ziet zo de ontwikkeling van het kikkervisje en kunt hem perfect verzorgen. Zorg voor vers leidingwater en zorg dat er altijd een aantal waterplantjes in het aquarium drijven.  Kikkervisjes houden is heel erg leuk, vooral omdat je ze in zes weken ziet groeien naar een echte kikker.

Kikkervisjes verzorgen

Kikkervisjes schrapen de algen van de plantjes en eten die op. Daarnaast zijn ze uiteraard essentieel voor voldoende zuurstof. Verder houd je de kikkervisjes in goede conditie door regelmatig het water te verversen en schoon te houden. Het is daarbij wel belangrijk om de kikkervisjes niet te confronteren met teveel temperatuurverschil en dat het water ook niet te warm wordt. Dat kan ze namelijk fataal worden. Kikkervisjes verzorgen is iets dat je serieus neemt!

Wat eten kikkervisjes in gevangenschap?

Er zijn veel antwoorden mogelijk op de vraag wat eten kikkervisjes in gevangenschap. Kikkervisjes worden in een periode van zes weken kikker. Gaandeweg kunnen de kikkervisjes steeds meer eten. Je geeft ze aanvankelijk groente en iets later ook het bekende vissenvoer wat je ook aan de goudvis viert. Kikkervisjes zijn gek op sla en op soepvlees. Het is wel belangrijk de sla met kokend water wat zachter te maken. Maak de slag bovendien in kleine stukjes. Verder is het zaak niet teveel vlees op de bodem van het aquarium te laten belanden. Vlees gaat snel rotten en eet een kikkervisje er toch van dan kan dat voor ziekte zorgen.

Kikkervisjes voeren

Kikkervisjes voeren is ze trakteren op kikkerdril en op algen. Je kunt ze later ook gesneden komkommer geven net als tomaat en zelfs diepvriesspinazie gaat er wel in bij kikkervisjes. Ontwikkelt een kikkervisje zich goed, dan zie je op den duur eerst achterpootjes en vervolgens voorpootjes. Zit het kikkervisje in die transformatie, dan begint het beestje ook meteen meer te eten. Je voert ze insecten, speciaal rode muggenlarven.

Kikkervisjes eten

De dan al kikkers genieten al lang niet meer van kikkervisjes eten n  willen ook uit het water en die ruimte geef je ze ook. Langzamerhand worden de kikkers vleeseters en de favoriete gerechten zijn insecten en ongewervelde dieren. Vervolgens wordt het de hoogste tijd om de kikkers terug te zetten in de natuur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button