Travel

Dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een schaftwagen

Er zijn veel verschillende namen voor een schaftwagen, zoals schaftkeet of pipowagen. Ze worden ook voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Mensen wonen erin, maar ze worden ook gebruikt als soort tijdelijk kantoor op plekken waar gebouwd wordt, of gewoon als opslagruimte. Ben jij van plan om een schaftwagen aan te schaffen maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Wij geven je in dit artikel een aantal tips! 

Wat is een schaftkeet eigenlijk? 

Een schaftwagen is een mobiele ruimte die vaak wordt gebruikt als soort kantine of pauzeplek voor werklui die ergens aan het bouwen zijn. Maar een bouwkeet kan nog voor veel meer doeleinden in worden gezet. Particulieren kunnen bijvoorbeeld een schaftwagen kopen voor extra opbergruimte of als tijdelijk verblijf als er een ruimte verbouwd wordt in hun huis. Op werkplaatsen wordt een schaftkeet ook wel eens gebruikt als kantoor, mochten er computers ter plaatse nodig zijn. Alle schaftketen hebben in ieder geval een ding gemeen: ze zijn allemaal uitgerust met een wielstel en een dissel, waardoor je de wagen eenvoudig kunt verplaatsen met behulp van een auto of een tractor.  

Is de schaftwagen voor snel of langzaam verkeer? 

Als je een bouwkeet aan gaat schaffen, is het goed om erover na te denken voor welke maximale snelheid hij geschikt moet zijn. Er bestaan schaftwagens voor snel verkeer en voor langzaam verkeer. Een bouwkeet voor langzaam verkeer is natuurlijk goedkoper dan een keet voor snel verkeer. Je mag zo’n bouwkeet wel alleen over je eigen terrein verplaatsen met de auto. Op de openbare weg moet je dit met een tractor doen. De uitvoering voor snel verkeer is over het algemeen praktischer, vooral als je hem vaak moet verplaatsen. Wil je alleen een bouwkeet voor extra opslagruimte? Dan is dit niet zo belangrijk.  

Verschillende lengtes

Een schaftwagen is standaard in drie verschillende lengtes te krijgen. Een standaard bouwkeet heeft een lengte van 3,5 meter. Dit maakt hem al lang genoeg voor de meest voorkomende toepassingen van een keet. Heb je iets meer ruimte nodig, bijvoorbeeld als je tijdelijk in de pipowagen gaat wonen? Dan kun je ook kiezen voor een uitvoering van 4 meter of 5 meter. Ga dus goed na hoeveel ruimte je in jouw keet nodig hebt, zodat je zeker weet dat je de juiste uitvoering bestelt. Vooral als je misschien van plan bent om hem in de toekomst vaker te gebruiken. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button