Overig

Dit is de positieve impact van bamboe wc papier

We zijn ons vaak niet bewust van hoeveel producten we dagelijks gebruiken. Als we alleen al kijken naar de hoeveelheid wc papier die een mens per dag gebruikt, zal het je al versteld doen staan. Nu is het overmatige gebruik van papier natuurlijk ook helemaal niet goed voor het milieu, maar we kunnen uiteraard ook niet zonder wc papier. Het bedrijf Bamboi heeft er een mooie oplossing voor bedacht: bamboe wc papier!

Wat is bamboe wc papier?

Bamboe wc papier is dus wc papier gemaakt van bamboe. Dat klinkt misschien een beetje gek, want als je aan bamboe denkt, zie je natuurlijk meteen die sterke, harde plant voor je. Het gebruik van bamboe zorgt er ook wel voor dat het wc papier extra sterk is, maar het is ook gewoon lekker zacht. Voor het wc papier worden namelijk bamboevezels gebruikt. Die vezels worden gekookt en vervolgens door een papiermachine gehaald. Het resultaat is zacht maar stevig toiletpapier dat een stuk milieuvriendelijker is dan normaal wc papier. Het gebruik van bamboe zorgt er immers voor dat er geen ontbossing plaats hoeft te vinden. Bamboe groeit veel sneller weer terug dan bomen, hier staat het materiaal ook om bekend. De plant groeit zo’n 91 centimeter per dag. 

De voordelen van bamboe als materiaal

Het eerste voordeel hebben we zojuist al genoemd, bamboe is een efficiënte hernieuwbare grondstof. Bij het oogsten van bamboe blijven de wortels van de plant intact, waardoor hij weer uit dezelfde scheut terug groeit. Daarnaast kan een bamboeplant binnen een aantal jaar geoogst worden, terwijl een pijnboom vaak pas binnen 30 jaar geoogst kan worden en een eikenboom zelfs pas binnen 80 jaar. We kunnen bamboe ook verbouwen zonder het gebruik van pesticiden en chemicaliën. Ten slotte houdt bamboe de lucht schoon, aangezien de plant over een krachtige natuurlijke C02 opslag beschikt. Een bamboe plant slaat 35% meer koolstof op en laat 35% meer zuurstof los dan een boom. Het verbouwen van bamboe heeft een positieve impact op zowel het milieu als het klimaat. 

Is bamboe wc papier veel duurder?

We horen wel eens dat mensen denken dat bamboe wc papier duurder is dan regulier wc papier. Dit is niet het geval. Over het algemeen is bamboe wc papier zelfs 5% goedkoper dan regulier wc papier! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button