DIY

Hoe kies je het perfecte kerstgeschenk voor iemand?

We kennen het allemaal: de feestdagen komen onverwachts dichterbij en we gaan verwoed op zoek naar ideale kerstcadeaus voor onze vrienden en geliefden. Jaar na jaar krabben we dagen achter ons hoofd terwijl we proberen iets speciaals te bedenken. In dit artikel vind je enkele tips die hopelijk je besluitvormingsproces vereenvoudigen en helpen om dat ideale kerstcadeau te vinden voor iedereen op je lijstje.

Geef een ervaring

Wie zei dat een kerstcadeau een fysiek object moet zijn? In plaats van je vrouw of beste vriend een ander schijnbaar nutteloos item te geven dat uiteindelijk stof zal verzamelen, waarom zou je ze dan niet een spannende ervaring geven om nieuwe dierbare herinneringen te verzamelen die een leven lang meegaan? Het kunnen kaartjes zijn om hun favoriete cabaretier te zien, een luxe spa-ervaring of zelfs vliegtickets – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Maak het zelf

We zijn het er allemaal over eens dat een uniek, gepersonaliseerd cadeau, gemaakt met de ontvanger in gedachten, een ideaal kerstcadeau is. Misschien kun je een uniek kunstwerk maken, een sjaal of trui breien, een gedicht schrijven of een leuke collage maken van afgedrukte foto’s van jou en de persoon die het cadeau ontvangt. Het kost misschien meer tijd, maar het zal zeker nog jaren een blijvende indruk achterlaten. 

Maak lijsten en ga brainstormen

Hier is een meer praktische benadering. Schrijf alles op wat je weet over de persoon, hun meest prominente kwaliteiten, persoonlijkheidskenmerken, interesses, hobby’s, enz. Maak de lijst zo gedetailleerd mogelijk. Schrijf vervolgens cadeau-ideeën op die overeenkomen met wat je hebt geschreven. Ergens in die richting vind je dat ideale kerstcadeau!

Doneer

Kerstmis draait om het geven en verspreiden van vreugde, dus doneren aan een goed doel waar je vriend of geliefde gepassioneerd over is, kan een ideaal kerstcadeau zijn. Als ze dol zijn op dieren, kun je doneren aan een plaatselijke dierenbescherming of een asiel. Als ze fervente milieuactivisten zijn, kies dan een liefdadigheidsinstelling die de klimaatverandering en de opwarming van de aarde helpt bestrijden. Zoek dus uit met welk doel de persoon echt bezig is en doe een goede daad.

Ga voor een kerst keuze kaart

Op zoek naar een leuk kerstcadeau voor je werknemers? Geef ze een kerst keuze cadeaukaart, helemaal in de huisstijl van je bedrijf. Niet alleen erg leuk omdat je het kunt personaliseren, maar je personeel kan zelf een leuk keuzekado uitkiezen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button