Huis

Verschillende soorten plafondlampen

Story Highlights
  • Van de gewone plafondlamp tot de imponerende kroonluchter
  • Met een plafondlamp bespaar je ruimte
  • Plafondlampen prima geschikt voor dimmers

Als je op zoek bent naar plafondlampen, dan hief je je nooit zorgen te maken of er een plafondlamp beschikbaar is die past bij jouw interieur. De meest bekende vormen van plafondlampen zijn de hanglampen, kroonluchters en plafonnieres. Dan heb je ook nog de gewone plafondlamp. De keuze is reuze wat de plafondlamp betreft.

Lampen die niet passen binnen de overige categorieën lampen

De categorie gewone plafondlampen zijn overigens die lampen die niet passen binnen de overige categorieën lampen die er zijn. De lampen aan het plafond hebben geen hangende snoer maar worden direct aan het plafond gemonteerd. Ze kunnen beschikken over een of meerdere lampenkappen. De kroonluchters vormen een bijzondere categorie binnen de plafondlampen. Ze stralen luxe en grandeur uit en je hebt ze in kleinere maar ook in zeer grote uitvoeringen. Met ene kroonluchter haal je een lamp in huis die meteen eyecatcher van je interieur wordt. Zaak dus goed te zoeken naar die kroonluchter die past binnen je interieur.

Een lamp die functionaliteit koppelt aan uitstraling

Plafondlampen hebben zo hun voordelen en neen bijvoorbeeld erg weinig ruimte in om de simpele reden dat ze direct aan het platform worden geplaatst. De plafondlamp is zeer handig voor ruimtes met een laag plafond. Kies je voor een plafondlamp koop je een lamp die altijd opvalt en die uitstraling koppelt aan functionaliteit. Overigens zijn de meeste plafondlampen ook als wandlampen te gebruiken. Mocht een lamp toch niet erg mooi staan aan het plafond, dan kun je die nog altijd aan de wand bevestigen. Ook zo kun je ruimte besparen.

Met een kroonluchter haal je meteen een eyecatcher in je woning

Er zijn tal van verschillende soorten en maten plafondlampen beschikbaar. Opvallend zijn de vele plafondspots en zeker de box spotlamp. Deze laatste plafondlamp heeft de vorm van een box en past in een modern maar even goed in een klassieke inrichting. De spotlamp heeft een zogenaamde warm glow functie en het lichtniveau is gemakkelijk in te stellen met behulp van een externe dimmer. Zo kun je gemakkelijker kiezen voor helder, functioneel en warm licht.  Ook erg populair is de industriële plafondlamp.

Je vindt altijd precies die verlichting die past bij de rest van je interieur

En zo kun je met de verlichting op het plafond echt alle kanten op. Ongeacht hoe de rest van het interieur is, je vindt altijd passende verlichting en precies die lampen die je zoekt. Simpelweg omdat alles er is en er nog elke dag nieuwe exemplaren bijkomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button