Tuin

Drie manieren om je tuin af te sluiten

Story Highlights
  • De houten schutting nog steeds populair
  • Heg of hek?
  • Denk eens aan schanskorven

Er zijn diverse manieren om je tuin af te sluiten, een daarvan is om je tuin een houten schutting te plaatsen, een schanskorf, een heg of een hek. In dit artikel vind je drie manieren om je tuin mee af te sluiten. 

Een houten schutting

Welke kleur houtsoort is vaak een persoonlijke voorkeur, maar er wordt ook gekeken naar duurzaamheid en naar de prijzen. Doordat de schutting buiten staat moet het houtsoort goed tegen de verschillende weersomstandigheden kunnen. Naaldhout en Hardhout zijn de twee soorten die ideaal zijn voor een schutting, niet alleen kunnen ze tegen alle elementen van de natuur, maar zijn ook nog in verschillende tinten te koop. Zo kan je bij naaldhout denken aan Vuren en Grenen, die zijn relatief goedkoper dan hardhout. Bij het uitkiezen van een houten schutting is het belangrijk om van een afstand naar de tuin te kijken, kijken of er een houten schutting bij past en wat voor kleur. Houten schuttingen kan je het best kopen in de bouwmarkt zelf, zo kan je ook de diverse houtsoorten zien en voelen. Een houten schutting is typerend voor een interieur met een landelijke woonstijl. 

Schanskorven

Schanskorven, oftewel steenkorven zijn een soort van netten in de vorm van een korf, die van binnen worden opgevuld met stenen naar keuze. Er zijn diverse soorten kleuren steen waar je uit kan kiezen, van hele lichte witte stenen tot aan donker zwarte of antracieten stenen. Bij Gabinova is het mogelijk om de schanskorven online te bestellen, maar ook om ze volledig te laten aanpassen naar jouw wensen. De schanskorven zijn meer kenmerkend voor een industriële interieurstijl van de woning. 

Een heg of andere planten

Wat ook vaak gebruikt wordt om de tuin af te sluiten is een heg. Niet alleen bij huizen, maar ook rondom scholen, parken of kerken zie je de heg voorbijkomen. De twee meest voorkomende plantensoorten voor een heg zijn de conifeerhaag en de liguster. Het grootste voordeel van de liguster heg is dat je binnen de kortste keren een hoge heg hebt staan, omdat die heel snel groeit. Wil je juist privacy krijgen dan is de conifeerhaag wel iets voor jou, die kunnen wel een paar meter hoog worden. Het mooie aan een goede heg is dat die overal bij past, het maakt niet of je een landelijk of industrieel interieur stijl hebt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button