Overig

Droom jij ook van werken in de zorg?

De laatste maanden is er steeds meer aandacht voor werken in de zorg. Al voor de coronacrisis was de vraag naar gekwalificeerd personeel in de zorg groot. Dit is sindsdien alleen nog maar groter geworden. Het is duidelijk dat de vraag naar personeel in de zorg in de komende jaren alleen maar zal toenemen. Als je overweegt om een carrière switch te maken, kun je overwegen om in de zorg te gaan werken. Heb jij altijd al gedroomd van een baan in de zorg en gezondheid? Misschien is dit dan wel het juiste moment.

Werkloosheid

Door de coronacrisis hebben al veel mensen hun baan verloren. Alleen al in de maand juni raakten 74.000 mensen hun baan kwijt. Dit is helaas nog maar de top van de ijsberg. De verwachting is namelijk dat door de economische krimp meer bedrijven zullen moeten afschalen in personeel. Daarnaast zullen niet alle bedrijven de crisis overleven. Helaas betekent dit dat er naar alle waarschijnlijkheid meer mensen hun baan zullen verliezen. Een lichtpuntje is dat er een aantal sectoren zijn waar de vraag naar personeel onverminderd groot is. De zorg is daar een van, maar ook de transportsector, het onderwijs en de ICT-branche zijn hard op zoek naar personeel.

Omscholen

Wil je je laten omscholen voor een baan in de zorg? Dat kan! Er worden landelijk op veel plekken verkorte opleidingen aangeboden, waardoor je bijvoorbeeld al na 18 maanden volledig ingezet kan worden. Daarnaast bieden veel zorgorganisaties werkleerplekken aan. Hier kun je een opleiding volgen terwijl je ook al aan het werk bent. Je ontvangt een leerlingsalaris en hoeft dus niet je volledige inkomen te missen tijdens het omscholingstraject.

Aan het werk

Uiteindelijk wil je natuurlijk een leuke baan vinden in de zorg. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt in de eerste plaats natuurlijk vast in dienst bij een zorgorganisatie. Als je het prettig vindt om voor langere tijd op één plek te werken is dit voor jou de beste optie. Als je liever nog even rondkijkt bij verschillende organisaties kun je overwegen om voor een uitzendbureau in de zorg te gaan werken. Deze uitzendbureaus helpen je aan een tijdelijke baan in de zorg, zodat je bij verschillende organisaties ervaring op kunt doen. Tenslotte kun je ook nog gaan werken als zzp’er in de zorg. Je bent dan eigen baas en laat je inhuren door een zorgorganisatie. Het voordeel is dat je zelf je tarieven en andere voorwaarden kunt bepalen, een nadeel is dat je niet automatisch verzekerd bent en geen gebruik kun maken van de secundaire arbeidsvoorwaarden van een organisatie.

Ben je eruit? Wil je werken in de zorg? Wij wensen je heel veel geluk en werkplezier.

Gerelateerde artikelen

Back to top button