Health

Hoe werkt het opzeggen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kunnen erg belangrijk zijn. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt dat zodra je in een situatie terecht komt waarin je niet je werk kunt doen, je alsnog een bepaalde vorm van inkomsten genereert. Je betaalt hiervoor een premie. Een premie is een maandelijks bedrag dat je aan de verzekering dient te betalen. Dit gaat meestal door middel van een automatische incasso. Hoe hoger de premie is die je betaalt, hoe groter tevens het percentage wordt van het geld dat je onder normale omstandigheden in ontvangst zou nemen. Dit betekent dus dat je zelf kunt kiezen hoeveel euro je als premie wil betalen. Wel is er altijd een minimum aan verbonden en is er tevens een maximum percentage dat je kunt vergoed krijgen van je normale loon. Meestal is dit maximale percentage 80%.

Het opzeggen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Veel mensen hebben aov verzekeringen. Sommige werkgevers verplichten deze verzekering aan hun werknemers. Andere mensen, zoals zzp’ers en freelancers kiezen er vaak zelf voor om een arbeidsongeschiktheidsverzekering te nemen. Dit komt omdat zij zeer afhankelijk zijn van zichzelf. Alles wat een freelancer verdient verdient hij door de diensten die hij zelf levert. Als hij arbeidsongeschikt is en deze diensten tijdelijk niet kan leveren betekent dat dat er dus tijdelijk geen geld binnenkomt. Ondanks dat de meeste mensen de arbeidsongeschiktheidsverzekering dus hard nodig hebben, kan er ook een bepaalde reden ontstaan waardoor je jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering wil opzeggen. Dit kan via je verzekering. In sommige gevallen kun je dit gewoon via het internet doen. Je dient dan sowieso in te loggen en je persoonlijke gegevens in te vullen. Dit gebeurt echter ook wel eens telefonisch. De exacte procedure kan echter verschillen per verzekering. Meestal heb je een opzegtermijn die 2 maanden loopt. Het is een aanrader je arbeidsongeschiktheidsverzekering dus wel ruim van te voren op te zeggen.

Diverse verzekeringen en procedures

Zoals gezegd kan de exacte procedure verschillen per verzekering. Dit geldt voor het opzeggen van de arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar ook voor andere zaken. Bij de ene verzekering moet je voor bepaalde gesprekken een afspraak maken, bij de andere verzekering gaat het telefonisch en bij de andere verzekering kan vrijwel alles via internet. Wel is het belangrijk dat je altijd kunt bewijzen wie je bent. Via de telefoon gaat dit vaak via een verificatie. Op het internet kun je bijvoorbeeld je BSN-nummer invullen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button