Huis

Duurzamer wonen met betere isolatie

Story Highlights
  • Veel warmte verdwijnt door het dak van je huis
  • Een duurzamer huis door goede isolatie
  • Isolatieglas voor een comfortabeler huis

Wie duurzamer wil wonen, zorgt in elk geval voor een goed geïsoleerd huis. Goed isoleren is een eerste stap om duurzamer te wonen en om het energieverbruik terug te dringen. Door je woning goed te isoleren zorg je ervoor dat de warmte in de winter langer binnen blijft en dat je huis in de zomer lekker fris blijft.

Veel warmte gaat door het dak verloren

Er zijn tegenwoordig heel veel natuurlijke isolatiematerialen beschikbaar. Behalve de al genoemde voordelen van isolatie word je huis ook minder vochtig als je maar voldoende ventileert. Om je huis goed te isoleren en duurzamer te maken heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor dakisolatie. Omdat warmte opstijgt, verdwijnt de meeste warmte door het dak van je huis naar buiten. Het isoleren van het dak is daarom ook echt een snelle en een eenvoudige manier om het wooncomfort te verbeteren en om de energienota naar beneden te brengen.

Minder geld kwijt aan energie

Een andere manier van isoleren is gevelrenovatie. Ook zo kun je flink besparen. Zo heb je minder hinder van de van koude buitenmuren en dring je ook nog eens de geluidsoverlast behoorlijk terug. Ook door de bodem van je huis gaat veel kostbare warmte verloren. Vloerisolatie is dus ook een manier om je huis te verduurzamen en om elke maand ook minder geld kwijt te zijn aan energie. Een van de meest bekende manieren van isoleren is het toepassen van isolatieglas. Isolatieglas is dubbel glas en dit type glas zorgt voor meer comfort in de vorm van een warmer huis. Met het plaatsen van isolatieglas reduceer je ook je energierekening. Er gaat altijd veel warmte verloren via de ramen. Door isolatieglas aan te brengen houd je de warmte veel langer in huis en ook nu houd je het geluid veel beter buiten.

Vervang enkel glas of oud dubbel glas door isolatieglas

Heb je dus nog enkel glas in je woning of oud dubbel glas? Vervang dit dan door isolatieglas. Isolatieglas kun je omschrijven als twee ruiten van enkel glas die met elkaar verbonden zijn middels een aluminium strip, ook wel spouw genoemd. De grote van de spouw bepaalt de isolatiewaarde, net als de gasvulling, Hoewel het gemakkelijk lijkt kun je isolatieglas beter door een specialist laten plaatsen. Glas heeft een binnen en een buitenkant namelijk. En plaats je het verkeerd om, dan beperk je het isolerende vermogen en dat is niet de bedoeling uiteraard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button