Huis

Hoe creëer je een strak en modern interieur?

Steeds meer mensen laten zich inspireren door een modern interieur. Vooral de jonge generatie ziet graag een interieur zonder tierelantijntjes, strakke lijnen en luxe meubels terug in hun huis. Met een modern interieur geef je jouw huis met simpelheid en minimale decoratie toch een luxe uitstraling. Maar hoe pak je dit nu aan, een strak en modern interieur naleven? Moet je hier een interieurspecialist voor inschakelen of kan je ook makkelijk zelf aan de slag?

Wat is een moderne woonstijl?

Modern betekent hedendaags, gebaseerd op deze tijd. Een moderne woonstijl kenmerkt zich dan ook door de interieurtrends van deze tijd. In een modern interieur passen strakke lijnen, rechte en hoekige vormen, eenvoud, weinig decoratie en luxe materialen. Een modern interieur ademt luxe, rust en jeugdigheid uit. Hieronder wordt besproken wat er past in een modern interieur.

Betonnen vloer

Een betonnen vloer of een gietvloer past erg goed in de moderne woonstijl. Het is strak, simpel en rustig. Tegenwoordig wordt een betonnen vloer niet per definitie in betongrijs gestort. Er zijn diverse kleuren waarin de vloer gestort kan worden, passend bij jou wensen en behoeften.

Naast de betonnen vloer, worden moderne vloeren ook steeds meer gelegd met grote tegels of hoogglans, witte vloertegels. Ideaal om een ruimte nog ruimer te laten lijken.

Strakke lijnen

Een modern interieur staat voor een strak interieur. Dit strakke interieur creëer je uiteraard door het gebruiken van strakke en rechte lijnen. De lijnen kunnen zowel terugkomen op de muren als in de meubels. Eén muur een andere kleur geven, zorgt bijvoorbeeld voor een duidelijk een strak contrast. Ook met een hoekbank of een vierkante tafel creëer je gemakkelijk een strak interieur.

Basiskleuren

De gebruikte kleuren hebben een erg grote invloed op de uiteindelijke sfeer van jouw interieur. De moderne stijl kenmerkt zich vooral door het gebruik van de basiskleuren wit, zwart, bruin en grijs. Een zwarte muur met witte meubels in huis vind je dan ook vaak terug. Door het toevoegen van een gekleurd meubelstuk of een opvallend decoratiestuk worden deze basiskleuren weer in balans gebracht.

Moderne materialen

Moderne materialen verwerkt in meubels of decoratie geeft jouw interieur de gewenste moderne uitstraling. Chroom, leer, RVS, hoogglans lak en glas zijn materialen die veel worden toegepast. Wil je een iets warmere uitstraling? Voeg dan wat stof of hout toe aan je interieur.

Woonaccessoires

Woonaccessoires personaliseren jouw huis. Om een strak en modern interieur na te leven, is het wel belangrijk om het gebruik van accessoires te beperken. Less is more! Heb je toch wat meer accessoires in huis? Plaats ze dan in groepjes bij elkaar om zo de eenvoud en rust van het moderne interieur te behouden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button