Overig

Een echte barber worden door een opleiding te volgen

Het haar van een man is vaak voor hen een stuk belangrijker dan dat je zou denken en het verzorgen hiervan op een professionele manier is dan ook en echte ambacht. Veel mensen vergeten dat deze ambacht nog bestaat, maar toch is het steeds populairder aan het worden. Zo hebben bijvoorbeeld steeds meer mannelijke kappers de ambitie om een echte barbier te worden, hiervoor moet je dan natuurlijk in opleiding gaan bij een meester barbier. Er zijn dan ook verschillende barbers die hiervoor opleidingen aanbieden om al de knepen van het vak te leren aan beginnende barbers. Wil je meer weten over hoe je een barber kan worden? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hierover.

Wat is het verschil tussen een kapper en een barber?

Het bezoeken van een barber is een hele bijzondere ervaring, je haar wordt hier als man namelijk op een hele andere manier geknipt dan bij een normale kapper. Het grootste verschil tussen een normale kapper en een barber is dan ook dat een kapper echt alleen je haar behandeld en ze doen dit op de manier die ze hebben geleerd op een kappersopleiding. Bij een barber worden alleen mannen geknipt, hun haar en het gezichtshaar worden goed verzorgd en ook onderhouden. Zoals het knippen en het föhnen van het haar, en het trimmen en knippen van de baard. Dit wordt heel precies gedaan en met een bepaalde techniek en daarom is het dan ook echt vakmanschap.

Wat moet een barber allemaal kunnen?

Als je in een barbershop wilt gaan werken dan moet je de verschillende traditionele technieken van een barber leren. Dit houdt ook in dat je kan omgaan met het traditionele gereedschap van een barber. Daarnaast moet je naast het knippen van het haar ook het gezichtshaar van een man kunnen verzorgen en bijhouden. De baard en de snor worden heel goed verzorgd en sommige barbiers doen zelf het gezicht van de klant ook helemaal verzorgen volgens bepaalde technieken. Een soort schoonheidsbehandeling voor mannen.

Hoe wordt je een barber?

Als je een opleiding wilt volgen tot het worden van een echte barbier, dan moet je dit leren van een echte meester. Barbiers gebruiken dan ook al hele oude traditionele technieken en die moet je op de juiste manier aangeleerd krijgen om deze goed te kunnen toepassen. Je kan dit leren bij Schorem.

Gerelateerde artikelen

Back to top button