Huis

Een frisse start met nieuwe vrolijke kleuren in de woonkamer

Ook zo’n zin in een frisse start als de lente op het punt staat om los te barsten? Niets werkt beter dan een metamorfose van je woonkamer. De trend van dit jaar? Kleur! We zijn er helemaal klaar mee dat ons huis fungeert als een verlengstuk van het kantoor. We willen dat ons huis weer helemaal van ons wordt. Het is tijd voor een grote ommezwaai, weg met die witte kantoormuren. Tijd voor echt iets nieuws! En dus knallen onze lievelingskleuren bijna van de muren af.

Grauw maakt plaats voor kleurrijk

Oranje, geel, blauw, groen. De trend van dit jaar als het gaat om mode en design is kleur! We laten een nare, grauwe periode zonder vertier achter ons en maken ons klaar voor een jaar vol vrolijkheid. Welke kleuren je gebruikt in je inrichting is helemaal aan jou, maar wil je meegaan met de trend dan kies je voor felle kleuren die je terugvindt in de natuur. 

Meer oog voor de natuur

Hemelsblauw, zonnig geel, terracotta en olijfgroen zijn erg populair. Dit heeft te maken met het feit dat we, mede door afgelopen covidperiode, dichterbij de natuur zijn gekomen. Lange wandelingen door het bos, zelf een groentetuintje aanleggen en verzorgen, zonsondergangen kijken op het strand. Het waren deze activiteiten die we wél konden doen en waar we met zijn allen ineens veel meer de waarde van in zagen. 

Investeer in accessoires of pak het groter aan 

Je kunt op verschillende manieren de kleurtrend toepassen in je interieur. Je kunt natuurlijk kiezen voor nieuw meubilair, maar goedkoper is het om te investeren in accessoires. Kussentjes op de bank, een mooie gekleurde vaas op tafel of een nieuw vloerkleed in de zithoek doen al wonderen als je een frisse wind door het huis wilt laten waaien. Maar je kunt het ook wat groter aanpakken, en de muren (en het plafond?) van de woonkamer eens een heel andere kleur geven. 

Een schilder kan je helpen om van je saaie woning een aantrekkelijke plek te maken waar je je helemaal thuis voelt, welke kleur je ook kiest. Snel je huis schilderen doe je niet zelf, dat kan een professional voor je doen. Een professionele schilder weet namelijk als geen ander hoe je moet verven, welke materialen je het beste kunt gebruiken en welke verf het beste pakt. Hij heeft een vaste hand en werkt vaak sneller dan jij dat zou kunnen. Bovendien kan een schilder goede adviezen geven over kleurstellingen. 

Klaar met werken in de woonkamer

Het jaar 2022 is het jaar dat we ons leven, en ons huis weer helemaal in eigen hand nemen. 2022 is het jaar van een frisse start, een nieuw begin en een kleurrijk huis om heerlijk te ontspannen. En werken? Dat doen we vanaf nu niet meer in de woonkamer, maar in een aparte kamer of ouderwets buitenshuis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button