Trends

Hoe de crypto markt handig inspeelt op de toegenomen interesse hierin

Wie een aantal jaren geleden had durven voorspellen hoe groot de opkomst van de crypto markt nu is, was waarschijnlijk voor gek verklaard. De interesse in cryptocurrency blijft maar toenemen en hier lijkt voorlopig geen einde aan te komen. De crypto markt zelf heeft hierin ook een beweging gemaakt. De sector is getransformeerd naar een onbekende financiële stroming naar een zeer toegankelijke sector.

Het ontstaan van de moeder der cryptomunten

De Bitcoin heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Het ontstaan van de moeder der cryptomunten vond plaats in 2008. De doelstelling achter het project was duidelijk: het creëren van een wereldwijd digitaal betaalmiddel waarbij decentralisatie een belangrijke rol speelt. De achterliggende gedachte hierbij was dat een aantal praktische struikelblokken van de huidige financiële markt werden weggenomen. Voor de handel in Bitcoins wordt immers gebruik gemaakt van de blockchain technologie. Dit is een decentrale technologie waarbij er geen afhankelijkheid meer bestaat van tussenpersonen. Hierdoor kunnen transacties niet alleen sneller worden vormgegeven maar wordt er ook een grote kostenpost gesaneerd. De Bitcoin vormde de basis voor het ontstaan van een grote hoeveelheid altcoins waarmee bewezen werd dat de financiële markt rijp was voor verdere digitalisering. Dat veel mensen hier zeker wel toekomst in zagen, bleek wel uit de sterk stijgende populariteit van de Bitcoin.

Acceptatie van de Bitcoins

De acceptatie van de Bitcoins ging in eerste instantie wat lastig. Dit komt omdat de mensen moesten kennismaken met een nieuwe onbekende financiële wereld wat gezien moest worden als alternatief op de traditionele geldstromen. De traditionele financiële wereld zorgde echter door eigen tekortkomingen dat de interesse in de Bitcoin en andere cryptocurrency al snel in een stroomversnelling raakte. Door het ontstaan van de negatieve rente saldo’s, dus het moeten betalen om spaargeld onder te brengen, begon de interesse voor alternatieven sterk toe te nemen. 

Toegenomen toegankelijkheid crypto markt

De crypto markt speelde zelf ook handig in op de toegenomen interesse van het grote publiek door een stuk toegankelijker te worden. Waar in het verleden alleen maar gebruik kon worden gemaakt van buitenlandse websites zijn er tegenwoordig ook Nederlandse exchanges waar beleggers en handelaren terecht kunnen om de crypto markt te betreden. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van initiatieven zoals Immediate Edge waarbij er gebruik kan worden gemaakt van een trading bot. Hiermee wordt het investeren in crypto zeer laagdrempelig gemaakt wat erg praktisch is mits de risico’s hiervan wel onder ogen worden gezien. Ontdek in de Bitcoin Trader beoordeling of dit een interessante optie voor je is. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button