Huis

Een houtkachel of een gaskachel in huis?

Je hebt eindelijk besloten je huis te verrijken met een kachel. Maar nu sta je voor de keus; neem ik een houtkachel of neem ik een gaskachel? In deze blog zetten we de voor- en nadelen van beide keuzes op een rijtje, zodat jij de goede keuze kan maken voor jouw stulpje! 

Voordelen en nadelen van een gaskachel

De meeste haardliefhebbers legt toch gauw de keuze bij een gaskachel. De reden hiervoor is erg simpel; het scheelt tijd! De gemiddelde drukke Nederlander heeft geen tijd en zin om hout te halen en het ook zelf aan te steken. Daarnaast kan je een gaskachel instellen op precies de juiste temperatuur, en blijft deze temperatuur ook constant. Ga je slapen? Dan is het vuur met een druk op de knop ook weer uit. Dit zijn voordelen die een houtkachel niet heeft ten opzichte van een gaskachel. Bij de meeste moderne woningen valt dus al snel de keuze op een gaskachel. Maar lees even verder voor je een keuze maakt, want ook de houtkachel heeft grote voordelen!

Voordelen en nadelen van een houtkachel

Het grootste nadeel van een houtkachel waar mensen tegenaan lopen is het halen van hout. Maar zie het als een beleving! Het zelf hout halen, een toren van hout bouwen en vervolgens het vuur zelf aansteken. Dit is de reden waarom veel mensen de keuze leggen bij een houtkachel, en terecht volgens ons! Het is belangrijk om te genieten van een kachel, en daar hoort het hele proces dat eraan vooraf gaat bij! 

Stookavonden

Waar je keuze ook op valt, een groot voordeel hebben houtkachels en gaskachels allemaal gemeen; het is heerlijk en ontspannend om op een vrije avond bij de warme kachel te gaan zitten. 

Blogtip

Heb je na het lezen van deze blog een goede keuze kunnen maken? Mooi! Bekijk dan eens deze prachtige moderne en bovendien betaalbare kachels van Nestor Martin

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button