Huis

Een nieuwe televisie kopen: Hier moet je op letten!

Ben jij van plan om binnenkort een nieuwe televisie te kopen? Misschien is je huidige tv echt aan het verslijten of wil je gewoon een modernere tv in huis. Wat de reden ook is, als je een nieuwe televisie gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om de juiste keuze te maken. In dit artikel vertellen we je wat die dingen zijn!

Het formaat van de tv

Heb je al nagedacht over het gewenste formaat van de nieuwe tv? Ga je een nieuwe televisie aankopen, dan wil je natuurlijk wel dat je hier weer lang mee vooruit kunt, niet dat je na een aantal jaar weer een andere moet kopen. Als jouw tv bijvoorbeeld wat verder weg staat van de bank, is het belangrijk dat je een model koopt dat groot genoeg is. Je wil immers wel de ondertiteling kunnen lezen als je een film of serie aan het kijken bent. Zit je juist wat dichter bij de tv, dan hoeft deze niet per se heel groot te zijn. Dit is uiteraard ook afhankelijk van waar je de televisie allemaal voor wil gaan gebruiken. Naast het formaat is de resolutie van een tv ook belangrijk. Deze bepaalt namelijk de beeldkwaliteit ten opzichte van het formaat. Steeds meer mensen kiezen voor een tv met een 4K-resolutie, omdat deze momenteel het meest scherpe beeld geeft. 

Wel of geen smart tv?

Vandaag de dag zijn smart tv’s eigenlijk bijna de nieuwe standaard, maar het is nog steeds mogelijk om een televisie zonder smart-functies te kopen. Deze tv’s zijn vaak wat goedkoper dan smart tv’s, maar je kunt er bijvoorbeeld geen apps op zetten, zoals Netflix of Videoland. Heb je geen smart tv en wil je toch gebruik kunnen maken van dit soort applicaties? Dan heb je een extern apparaat nodig waar je deze apps op kunt installeren, zoals een Xbox of een PlayStation. 

Het geluid van de tv

Niet alle televisies hebben even goed geluid van zichzelf. Dit komt doordat tv’s steeds platter worden en er dus weinig ruimte overblijft voor goede speakers. De kwaliteit van het interne geluid van televisies is vandaag de dag daarom vaak niet meer zo goed. Dit is dan ook de reden dat mensen sneller voor externe audiobronnen kiezen, zoals een surround-systeem of een soundbar. Een soundbar is de goedkopere oplossing, die al voor een veel beter geluid zorgt. Het voordeel van een surround-set of home cinema set, is dat deze bestaat uit meerdere boxen, waardoor het lijkt alsof het geluid van meerdere kanten komt. Hiermee kun je de bioscoopervaring thuis nabootsen. 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button