Tuin

Tips voor het kiezen van de beste parasol voor je terras

Met de komst van de lente en het mooie weer worden terrassen en tuinen een essentiële ruimte om tijd door te brengen in de zon met vrienden of familie. De zomer staat voor de deur en je moet je klaarmaken om je terras er perfect uit te laten zien. Om een ​​comfortabel en functioneel terras of een prachtige tuin te creëren, heb je veel dingen nodig: comfortabele stoelen, tafels van de juiste maat, scheidingswanden, ligstoelen… maar in deze blogpost gaan we een van de belangrijkste behandelen : de parasol.

Houd rekening met het klimaat van uw locatie

Houden rekening met de locatie van je terras, want de materialen waaruit je parasol is gemaakt en het ontwerp ervan zullen veranderen volgens dit aspect. Als je locatie bijvoorbeeld een binnenstad is met hoge temperaturen en met veel zoninval moet je kiezen voor modellen zoals de Palestro parasol.

Let op de materialen van de parasol voor je terras

Net als bij het vorige punt, zal dit afhangen van het klimaat van je buitenruimte. Parasols zijn er in veel verschillende materialen: aluminium, roestvrij staal, hout, enz. Nadat je de verschillende materialen voor je parasol hebt geëvalueerd, kies je degene die het beste bij je omgeving past en wees niet bang om innovatief te zijn met de materialen van parasols, soms kunnen ze je verrassen.

Wees consistent met de vorm en kleurencombinaties van je parasol

Houd er bij het kiezen van de kleuren en vormen van je parasols rekening mee dat ze een evenwicht moeten vinden. Als je je terras vult met parasols van verschillende kleuren en zeer ongelijke vormen, zal er geen harmonie zijn en zal het decor er overbelast uitzien. Je kunt alleen kleuren en vormen mengen als je huisstijl en waarden dit toelaten. Anders is het beter om één vorm en maximaal twee kleuren te kiezen.

Streef altijd naar comfort 

Vanuit het oogpunt van de gebruiker is comfort op een terras cruciaal, aangezien het tijd is om te ontspannen vanaf het moment dat je gaat zitten om te eten of te drinken. Hierbij is het belangrijk dat de parasol niet in de weg staat van de tafel of stoel. Om die reden is een zweefparasol zeker het overwegen waard. 
Dit zijn de tips voor het stylen van je tuin met een parasol waar je rekening mee moet houden om in het voorjaar het mooiste en meest functionele terras te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button