DIYOverig

Een persoonlijk cadeau voor je collega die met pensioen gaat

Als je jarenlang samen met je collega’s bij hetzelfde bedrijf werkt, dan ben je waarschijnlijk meer dan collega’s en is gedurende al die jaren ook een mooie vriendschap ontstaan. Die vriendschap groeit en kan tegen de tijd dat je collega met pensioen gaat soms wel een vriendschap zijn van vele vele jaren. Wanneer een collega jullie team gaat verlaten, dan laat je dat als collega’s natuurlijk ook niet ongemerkt voorbij gaan. Wat is er dan mooier dan een persoonlijk afscheidscadeau, waarbij aandacht, waardering en gedeelde herinneringen centraal staan? Vind jij dat ook? Dan vertellen we je graag meer over het maken van een afscheidsboek samen met alle collega’s die vertellen over onvergetelijke herinneringen aan alle leuke en bijzondere tijden samen.

Vriendenboek voor volwassenen

Kan je je nog herinneren hoe enthousiast je vroeger was als je het vriendenboekje van één van je vrienden kreeg? Precies dat gevoel krijg je ook bij de vriendenboeken van vriendenboeken.nl.  Een vriendenboek is een soort gastenboek dat past bij elke speciale gelegenheid. Je kunt bij vriendenboeken.nl o.a. kiezen uit de volgende thema’s: 

 • Jubileum collega
 • Beterschap
 • Afscheid collega
 • Vrijgezellenfeest
 • Huwelijk
 • Huwelijksjubileum
 • Verjaardag
 • Afscheid van school
 • Sportverenigingen
 • Babyshower

Voor elke speciale gelegenheid die je kunt bedenken kun je samen een vriendenboek maken.

Waarom een vriendenboekje als afscheidscadeau?

Een afscheidscadeau voor een collega bedenken en geven, dat doe je samen. Vaak best lastig om een mooi en persoonlijk cadeau te vinden, vind je niet? Je wilt toch iets moois geven. Een cadeau is belangrijk; maar het gaat daarbij echt niet om grote en dure cadeaus. Integendeel, wist je dat een persoonlijk cadeau van alle collega’s vaak het meest wordt gewaardeerd? Een aandenken aan alle jaren dat je samen hebt gewerkt. Een vriendenboek als afscheidscadeau is daarom echt een schot in de roos, een waardevol én persoonlijk boek. Een cadeau waar je oud-collega nog heel vaak van zal genieten en met trots zal laten zien aan familie en vrienden.

Samen een vriendenboek maken is heel gemakkelijk

Om zelf een vriendenboekje maken, dat kan iedereen in een paar stappen.

 1. Je maakt een account aan op vriendenboeken.nl
 2. Je kiest uit één van de vele designs van vriendenboeken. Je kunt kiezen uit heel veel ontwerpen of uit alle kleuren van de regenboog. Je kunt echter ook je eigen achtergrond uploaden (zo geef je als bedrijf het afscheidsboek een heel persoonlijk tintje).
 3. Net als bij het vriendenboekje van vroeger is er een vragenlijst waar je uit kunt kiezen. Bedenk je liever je eigen vragen dan kan dat natuurlijk ook. Goed om te weten is dat het aantal lettertekens wordt geteld per vriendenpagina en niet per vraag. Stel dat je collega graag één vraag of drie vragen uitgebreid wil beantwoorden en daarvoor alle lettertekens wil gebruiken dan kan dat.
 4. Je vult de namen en mailadressen in van al je collega’s (plakken en knippen uit een excelbestand kan ook). Pas eventueel de kant-en-klare uitnodigingsmail aan en verstuur deze. Je collega’s ontvangen dan hun persoonlijke uitnodiging in hun mailbox.
 5. Maak je vriendenboek nog mooier en completer met extra fotobladen, sfeerbladen of jaaroverzichten.
 6. Tussentijds bekijk je als eindredacteur natuurlijk regelmatig de preview van je vriendenboek. Je kunt zo precies zien hoe je vriendenboek er in het echt gaat uitzien en als je de volgorde nog wilt aanpassen dan kan dat ook. Je collega’s zien overigens alleen de preview van hun eigen vriendenpagina.

Hoe maak je je vriendenboekje nog persoonlijker

Het vriendenboekje zelf is al een heel persoonlijk cadeau, maar je kunt het nog persoonlijker maken door het toevoegen van extra fotobladen, sfeerbladen of een jaaroverzicht van het jaar dat je collega is geboren of bij jullie bedrijf aan de slag ging. Voeg bijvoorbeeld extra foto’s toe van kerstborrels, teamuitjes, de sollicitatiebrief van je collega (misschien is die er nog wel) of foto’s van vroeger. Op deze manier maak je jullie vriendenboek helemaal af. Wedden dat jullie collega heel erg zal genieten van dit bijzondere afscheidscadeau. Jullie als collega’s genieten ook, want niets leuker dan je collega te verrassen met een vriendenboek en zijn of haar reactie te zien!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button