Huis

Een Perzisch tapijt kopen: ga te rade bij een expert

Heb je een mooi en oud tapijt in huis maar ben je erop uitgekeken? Wil je graag ineens ook een nieuwe? Dan kun je terecht bij Tapijt-Expert. Deze experten rond Perzische tapijten hebben alle kunde in huis om je verder te helpen. Ze kunnen bij Tapijt-Expert zowel je Tapijt taxeren, zodat je het tegen een eerlijke prijs kan verkopen aan wie je maar wilt, alsook zelf je tapijt aankopen alsook je een assortiment mooie en kwalitatieve tapijten aanbieden. 

Hoe bepaalt de expert de waarde bij taxeren?

Wanneer de expert de waarde wilt bepalen van een tapijt zal hij eerst kijken of het tapijt machinaal of met de hand gemaakt is. Sommigen handgemaakte tapijten vragen jaren werk. Veelal zijn de handgemaakte ook ouder. Tapijten die machinaal gemaakt zijn, zijn maximaal anderhalve eeuw oud en ze zijn gemaakt in grote aantallen. Daarom zijn ze minder uniek en ook minder waard. 

Een tweede aspect dat bekeken wordt is of het tapijt gemaakt is uit Perzische schapenwol, dan wel uit synthetische materialen zoals polyester en viscose. Synthetische materialen zijn goedkoper, terwijl wol waardevoller is.

Is je tapijt oud, dan is het vaak waardevoller. Tenzij er erg veel gebruikerssporen zijn en slijtage is. Er zijn veel reproducties beschikbaar en deze zijn niet waardevol.

Tenslotte maakt de afkomst van het tapijt ook uit. Echt Perzische tapijten zijn afkomstig uit het huidige Iran, het oude Perzië. Hedendaagse tapijten vind je veelal in India, Turkije of Azië.

Waarom een tapijt in huis halen?

Voor de uitstraling! Die is warm en klassevol. Een tapijt aard zowel in een klassiek als in een modern interieur erg goed. Je hoeft geen nieuwe vloer te leggen maar hebt toch nieuwe bevloering, die fijn aanvoelt aan de voeten. 

Voel je toch meer voor een volledig nieuwe vloer? Heb je al laminaat overwogen? Dit is knap, oogt warm en is heel onderhoudsvriendelijk. 

Waar het beste een tapijt aankopen?

Er zijn veel aanbieders, maar ze bieden niet allemaal dezelfde kwaliteit. Zeker online is het soms geen sinecure om kwalitatieve materialen te vinden. Natuurlijk kun je proberen om online je slag te slaan, maar als je geen kenner bent is dat meestal niet de beste optie. Je zoekt het best naar een echte kenner, die je zowel qua stijl als qua prijsklasse goed kan adviseren. Als je ooit je investering terug zou willen, is het belangrijk dat je kwalitatief materiaal koopt. Pas dan is het namelijk een investering. 

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

Gerelateerde artikelen

Back to top button