Trends

Ga je een dartbord kopen? Let hier op!

Ben jij een fanatieke dart liefhebber? En wil je graag zelf de sport gaan beoefenen? Een dartbord is een zeer leuke optie om in een kleine ruimte een leuk spel te organiseren. Het kan daarnaast perfect als een korte pauze gelden op kantoor. Toch zijn er enkele aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een dartbord. Zo zitten er grote verschillen in de dartborden en moet je hem veilig op kunnen hangen. Wij geven je graag enkele tips waar je op kunt letten!

Verschillende soorten dartborden

Dartborden komen in verschillende soorten en maten. Het grote verschil zit hem in eerste instantie in de materiaalkeuze. De populairste dartborden worden gemaakt van Sisal. Deze dartborden die je ook bij officiële wedstrijden. Andere, goedkopere dartborden heb je van de materialen hout of papier. Deze materialen zorgen ervoor dat er, wanneer je de pijltjes in het bord gooit, blijft er een permanent gat in het materiaal zitten. Bij Sisal is dit niet het geval. De pijltjes laten geen permanent gat achter, waardoor je het bord enorm lang kunt blijven gebruiken. 

Dartbord afstand & hoogte

Heb je een goed dartbord gevonden? Dan kun je hem in je huis gaan plaatsen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de dartbord afstand & hoogte. In de meeste gevallen worden de officiële afmetingen gebruikt, om de wedstrijden zo realistisch mogelijk te maken. Je begint hiermee door de bullseye, ook wel het midden van het bord, op 1.73 meter boven de grond te hangen. Vervolgens heb je een werplijn van 2.37 meter van het dartbord af. Hiervoor kun je op de grond een stukje tape plakken, een streepje zetten of een balk neerleggen. 

Veilig kunnen darten

Wanneer je geen professionele darter bent, ga je in eerste instantie veel pijlen mis gooien. Hierdoor is het van belang dat je er voor zorgt dat er geen waardevolle spullen naast of achter het dartbord liggen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een schuimrand om het dartbord te hangen. Als je dit nog niet genoeg acht, kun je er ook een houten plank achter monteren. Hierdoor weet je zeker dat je de pijlen niet in de muur kunt gooien. Zorg er daarnaast ook voor dat het dartbord niet te dicht bij een deur zit. Wanneer er iemand onverwacht binnenkomt, moet deze niet slachtoffer worden van een dartpijl. Heb je alles in de ruimte goed ingericht? Dan hoef je enkel nog maar dartpijlen en flights te bemachtigen. Deze bestaan altijd uit een setje van drie stuks. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button