Travel

Een vakantie op Ibiza of Tenerife: Wat is er allemaal te doen?

Ibiza en Tenerife zijn de afgelopen jaren enorm populaire bestemmingen geworden voor een zonvakantie. En dat is niet alleen te danken aan het weer. Er is namelijk ook van alles te doen op de eilanden, of je nu lekker op stap wilt of liever gaat wandelen en van de natuur geniet. Ben je benieuwd wat voor activiteiten je allemaal kunt ondernemen op deze Spaanse eilanden? Lees dan snel verder!

Ibiza: eiland van het uitgaansleven

Het eiland Ibiza staat natuurlijk vooral bekend om het bruisende nachtleven. De meeste clubs blijven tot 07:00 uur ‘s ochtends open en je hebt genoeg keuze, want er zijn er veel te vinden. Daarnaast vind je op Ibiza vaak leuke markten waar je allerlei kleding en accessoires kunt kopen. Het is niet voor niets dat er een look is vernoemd naar het eiland: de Ibiza hippie stijl. Maar het eiland heeft ook een meer avontuurlijke en sportieve kant. Zo vind je in het Noorden van het eiland Ibiza Horse Valley, waar allemaal opgevangen mishandelde paarden worden gehouden. Hier kun je een heerlijke buitenrit maken door de bergen. Ten slotte biedt het eiland veel keuze op het gebied van restaurants. Van sushi en vegan maaltijden tot pizzeria’s en snackbars. Ook het weer op Ibiza is heerlijk en maakt het aantrekkelijk voor zonaanbidders. De hoogste gemiddelde temperatuur op het eiland ligt rond de 28 graden Celsius in augustus en de laagste temperatuur op de 14 graden Celsius in februari.

Tenerife: eiland van de natuur en bezienswaardigheden

Het eiland Tenerife is juist wat interessanter voor natuurliefhebbers en mensen die graag een sportieve vakantie willen. Je kunt mooie, lange wandelingen maken op het eiland en je kunt zelfs walvissen en dolfijnen spotten bij de kliffen van Los Gigantes. De stranden rondom die kliffen bestaan uit zwart, vulkanisch zand dat zorgt voor unieke beelden. Het weer op Tenerife is ook heerlijk gematigd, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van de natuur en natuurlijk van de zon. In de zomer ligt de temperatuur over het algemeen rond de 23 graden Celsius en in de winter rond de 18 graden Celsius. De zon schijnt bijna iedere dag van het jaar met een gemiddelde van 9 tot 10 zonuren per dag. Het regent wel eens, maar dat komt niet vaak voor. Als je graag in de zee zwemt, zit je ook goed op dit eiland. In de winter ligt de temperatuur van het zeewater rond de 20 graden en in de zomer rond de 25 graden. Je kunt dus het hele jaar door in de zee zwemmen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button