Tuin

Een waterornament in je tuin!

Story Highlights
  • Een waterornament bied je vaak de nodige rust
  • Waterornamenten heb je voor binnen en buiten
  • Ook leuk: ornamenten op zonne-energie

Niets zo fijn als een waterornament in de tuin. Het geeft vaak een gevoel van rust en ontspanning, want niets is rustgevender dan het luisteren naar stromend water. Een waterornament voegt dus echt iets toe. Gelukkig heb je heel erg veel te kiezen, want waterornamenten heb je in echt alle soorten en maten. Uiteraard is het afhankelijk van de grootte van de tuin waar jij de voorkeur aan geeft. Wil je en rust en iets leuks om naar te kijken? Leg dan een heus vogelbad aan. Prachtig om te zien hoe de vogeltjes zich wassen.

Waterornament voor buiten

Als een vijver je wat te ver gaat of je dit een te grote klus vindt maar je toch water in je tuin wenst dan is een waterornament een prima alternatief. Je hebt ze van klein en simpel tot een spuitende fontein. Zo goed als alles is mogelijk en in negen van de tien gevallen word je rustig van het stromende water. Mooi voorbeeld van hoe simpel het al kan is een waterornament van bamboe. Meer dan twee holle buizen bamboe is het niet. Een pomp zorgt dat het water omhoog komt en via de andere bamboe buis weer wegstroomt. Er zijn echter veel meer opties. Zorg wel dat ze passen binnen de tuin, zeker als je kijkt naar de omvang.

Waterornament voor binnen

Een bolle stenen waterornament of een natuurlijke waterval, het is allemaal mogelijk en dat in zo goed als elke tuin. Zo creëer je al snel een waterval uit een vaas en zijn er waterornamenten met een uitloop van RVS. Je weet het vast wel, dat zijn waterornamenten die passen in een moderne en minimalistische tuin. De stalen boogrand maakt dat het water met een fraaie boog naar beneden komt. Een waterornament voor binnen? Jazeker, die zijn ook volop beschikbaar en hebben vaak hetzelfde effect als een waterornament buiten.

Waterornament met verlichting

Een waterornament met vaas is perfect geschikt voor bij je terras en wat dacht je van een Boeddhistische schalen waterornament? In beginsel is het een bamboe watertuimelaar met stenen schalen en andere Japanse elementen. Met dit waterornament kun je een heel fraai effect creëren. Ook nu zorgt het stromende water voor de nodige rust in ons toch al hectische bestaan. Zoals gezegd koppel je die rust aan vermaak als je kiest voor een klein of groter vogelbadje. De vogels maken daar maar al te graag gebruik van en dat geeft je een leuk uitzicht. Conclusie? Je verrijkt de tuin door het plaatsen van een waterornament. Dat geldt ook voor in de avonduren, want een waterornament met verlichting is eveneens een optie.

Waterornament op zonne-energie

Leuk is ook dat de verschillende uitvoeringen steeds meer op zonne-energie beschikbaar komen. Dat voorkomt dat je met kabels en elektriciteit aan de slag moet. Je plaatst het waterornament dan uiteraard bij voorkeur op een meer zonnige plek in je tuin. Uiteraard wordt daarbij steeds gebruik gemaakt van LED-verlichting.

Waterornament outlet

Een waterornament heb je in verschillende prijsklassen. Uiteraard geldt dat hoe groter een ornament is, hoe dieper je in de buidel moet tasten. Check altijd eerst in het waterornament outlet of er niet een voor jou leuke aanbieding is. In de outlet vind je heel fraaie ornamenten, die je vaak tegen een vriendenprijsje kunt kopen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button