Huis

Wat is de beste vloerisolatie?

Story Highlights
  • Bespaar geld met vloerisolatie
  • Zorg voor een gezonder leefklimaat
  • Kruipruimte met een diepte van minimaal 35 centimeter

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor vloerisolatie. Dat kunnen heel simpel de koude vloer en de koude voeten zijn die je elke dag opnieuw voelt, het kan het omlaag brengen van de energierekening zijn en het kan ook om gezondheidsredenen gaan. Als we spreken van vloerisolatie, dan bedoelen we de isolatie van de vloer vanuit de kruipruimte. Het is met kruipruimte ventileren de uitgelezen manier om een beter klimaat in je woning te creëren, een veel gezonder klimaat ook. Redenen genoeg dus om ook het isoleren van je vloer serieus te overwegen.

Isolatiemateriaal wordt tegen de buitenkant van de kruipruimte geplaatst

Kies je vloer vloerisolatie, dan wordt isolatiemateriaal tegen de buitenkant van de kruipruimte geplaatst. Vaak wordt gebruik gemaakt van zogenaamde isolatiekussens, die wat betreft de werking vergelijkbaar zijn met die van een thermosfles. Die houden warmte vast, veel langer in elk geval dan wanneer je gebruik maakt van een normale beker. Zo werkt het met de isolatiekussens dus ook. Ook die houden warmte vast. Daardoor wordt de vloer sneller warm en blijft de vloer ook langer warm. Uiteraard zijn de gebruikte isolatiekussens gemaakt van milieuvriendelijk materiaal.

Kruipruimte moet tenminste 35 centimeter diep zijn

De kruipruimte is dus belangrijk als het gaat om het isoleren van de vloer. Isolatie kan in principe bij elke vloer, mits er dus maar een kruipruimte aanwezig is. Die ruimte moet overigens 35 centimeter diep zijn en moet toegankelijk zijn uiteraard. De aanwezigheid van vloerverwarming is geen beletsel voor het laten isoleren van de vloer overigens. Door voor een specialist te kiezen die vloerisolatie bij je aan kan brengen, bespaar je behoorlijk wat geld. Wat dat betreft verdient de investering in isolatie zichzelf ook terug. Omdat er sprake is van isolatie ga je minder energie gebruiken en dat ga je merken aan je energierekening. Die gaat behoorlijk naar beneden. Met een geïsoleerde vloer, krijg je een warme vloer en creëer je een gezondere leefomgeving.

Interessant om te zien hoe de isolatie wordt aangebracht

De manier waarop de isolatie wordt aangebracht is interessant. Online vind je voldoende video’s die je precies laten zien hoe vloerisolatie nou precies in zijn werk gaat. Het is zeer interessant die video’s eens te bekijken. Wat ook belangrijk is om voor jezelf de afweging te maken om ook voor vloerisolatie te kiezen is het aanvragen van een offerte. Dan kun je de kosten afzetten tegen de baten, baten in de vorm van de besparing op energie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button