Health

Eenvoudige stappen voor het kiezen van jouw massagetafel

Er zijn ontzettend veel massagetafels, in dit blog geven we tips om het juiste model te kiezen voor jouw situatie.

Heeft je een liftende rugleuning nodig op jouw massagetafel?

Dit is de eerste en belangrijkste vraag die je zich moet stellen. Draagbare massagetafels hebben of 3 delen of 2 delen. Op de 3-delige massagetafels wordt het derde deel omhoog gebracht als rugleuning, zodat de cliënten voor de gehele of gedeeltelijke behandeling kunnen gaan zitten, in plaats van plat te blijven. De rugleuning kan handig zijn voor bepaalde behandelingen zoals reflexologie, acupunctuur, hoofdmassage, sportbeenderbehandelingen, schoonheidsbehandelingen en wanneer je cliënten aan het einde van de behandeling wilt ondersteunen om ze zichzelf te laten vangen voordat ze de tafel opstaan.

Rugleuningen zijn geweldig, tenzij je de massagetafel kopen naar mobiele behandelingen moet dragen. Dit komt omdat de 2 scharniersteunen die een rugleuning omhoog houden normaal gesproken ongeveer 3 kg wegen. 3kg op zich is niet veel, maar als het 20-25% van het totale gewicht van de massagetafel is, dan maakt dat een enorm verschil. Als je twijfelt of het niet weet, dan heeft je waarschijnlijk geen rugleuning nodig.

Als je geen mobiel werk doet en jouw behandelkamer staat vast, dan krijgt je zeker een massagetafel met een rugleuning, ook al heeft je die niet nodig. Als je een bepaalde behandeltafel leuk vindt, maar deze heeft een rugleuning die je misschien nooit zult gebruiken, ga dan gerust jouw gang. JE kunt in de toekomst zelfs een aantal extra therapeuten inschakelen waar het van pas kan komen.

Normaal gesproken adviseren wij mobiele therapeuten en therapeuten die twijfelen om een tafel te kiezen zonder rugleuning. Voor sommige mobiele therapeuten is een tilbare rugleuning essentieel. In deze gevallen zijn er 3 oplossingen om het probleem op te lossen.

Hoe vaak draagt je de massagetafel naar behandelingen bij de cliënt thuis?

Als je de bovenstaande mogelijkheid van rugleuning heeft uitgesloten, heeft je de selectie van de beschikbare massagetafels met ongeveer 50% versmald. Goed werk! De volgende beslissing is het draaggewicht.  Als je de tafel veel gaat dragen adviseren wij je om het draaggewicht tot een minimum te beperken. We beschouwen een tafel als mobiel als deze minder dan 14 kg weegt. Als je daarbovenop komt, zult je het moeilijker vinden om de tafel te dragen. Het zijn uitstekende massagetafels met componenten van de hoogste kwaliteit en ze zijn veruit het laagste gewicht van alle professionele tafels op de markt.

Aluminium tafels zijn iets moeilijker te vervaardigen dan houten massagetafels, dus hoe lager de prijs van de tafel, hoe lager de bouwkwaliteit. Als je een budget heeft, is de Advantage I tafel ook zeer licht, maar niet in de buurt van de kwaliteit van de Porta-lite Delta modellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button