Overig

Leren borduren tijdens quarantaine

Inmiddels zitten we al meer dan een week in quarantaine en het is nog onzeker hoe lang dat echt gaat duren. Bij meer en meer mensen gaat de verveling toeslaan. Netflix is ongeveer uitgekeken en ook Instagram is inmiddels flink doorgespit. Maar waarom achter een scherm verschuilen als dit juist de tijd is waarin je iets nieuws kan leren? 

Leren borduren: voor jong en oud

Borduren is lang niet meer alleen voor de oudjes onder ons bedoeld. Steeds meer mensen zijn eigen kleding gaan maken, hebben leren haken of zijn aan het breien geslagen. Want eigengemaakte kleding en accessoires zijn toch veel leuker dan items van winkels die gemaakt zijn in het wereldje van massaproductie?! 

Borduren is niet heel moeilijk. Je hebt verschillende steken, waaronder de platsteek en kruissteek. Dit zijn de twee meest gebruikte steken. Het is eigenlijk heel makkelijk. Het enige wat je nodig hebt om te beginnen is een borduurstof, borduurnaald en garen en je kan aan de slag! Het is natuurlijk makkelijker om te beginnen met een printje, zodat je weet welke kleur je waar moet borduren. Dan is een borduurpakket ideaal. Hierbij ontvang je namelijk de borduurstof, borduurnaald, de verschillende garens om de print te maken en vaak ook nog een duidelijke beschrijving zodat je weet hoe je aan de slag moet gaan. 

Verschillende soorten borduurpakketten

Lijkt het je tof om een tafelkleed met jouw borduurkunsten op de eettafel te kunnen leggen? Of wil je je eigen naam op de voor- of achterkant van je badjas borduren? Met borduren is vrijwel alles mogelijk. Ben je inmiddels overtuigd en wil jij borduren ook een kans geven? Tijd om op zoek te gaan naar dat ene leuke borduurpakket. Wil je een borduurpakket kopen? Dan is er een aantal dingen waar je op moet letten. 

Zo bevat niet elk borduurpakket een borduurstof waar de print al op is gedrukt. Kijk in de beschrijving van het product of het gaat om een voorbedrukt borduurpakket of om een telwerk borduurpakket. 

De leukste merken om mee te beginnen

Net als bij elke hobby heb je verschillende niveaus, van makkelijk tot gevorderd. Ook bij borduren heb je verschillende niveaus. Zo zijn de borduurpakketten van Vervaco echt voor de gevorderde handwerkers. Wil je met een makkelijk project beginnen? Kijk dan eens naar borduurpakketten van Lanarte, Pako en Permin of Copenhagen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button