HuisTuin

Wat zijn de voordelen van een terrasoverkapping?

Ben je van plan om terrasoverkapping aan te schaffen? Goed bezig! Een terrasoverkapping biedt namelijk vele voordelen. Je kunt er – relatief eenvoudig – een veranda, tuinkamer of atelier van maken. Ook extra opbergruimte mag als een voordeel gezien worden, want dat komen we eigenlijk nooit te kort. Benieuwd welke voordelen een overkapping in de tuin nog meer te bieden heeft? Lees dan snel verder. In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

Voordeel 1 – Het hele jaar door terrasgenot

Een terras overkapping maakt van het terras een verlengde leefruimte die het hele jaar door gebruikt kan worden. Daarbij biedt het mensen en ook meubels bescherming tegen weer en wind. En is het hoogzomer en wil je een beschut plekje tegen de hinderlijke uv-straling? Een terrasoverkapping beschermt ook tegen de felle zon, dus je hebt ook altijd een beschut plekje in het hoogseizoen.

Voordeel 2 – Geen vergunning nodig

Een omgevingsvergunning aanvragen bij je gemeente. Het kan tijdrovend, duur en veel stress opleveren. In de meeste gevallen is er voor een terrasoverkapping helemaal geen vergunning nodig. Komt dat even mooi uit! Daar moet dan wel de kanttekening bij geplaatst worden dat dit wel afhankelijk is van waar de overkapping geplaatst wordt. Plaats je de overkapping binnen de 2,5 meter zone, dan mag de overkapping maximaal 4 meter hoog worden vergunningsvrij.

Voordeel 3 – Vrij zicht op je tuin

Misschien twijfel je nog tussen een terrasoverkapping of een zonnescherm. Toch is het belangrijk om te vermelden dat je bij een zonnescherm altijd een deel van het uitzicht verliest. Ook moet je altijd met een schuin oog de weersverwachtingen in de gaten houden, want het doek van zonneschermen is tegen veel bestand, maar niet tegen sterke weergrillen. Kies je voor een terrasoverkapping? Dan heb je hier geen omkijken meer naar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button