Overig

Elektrische fiets

Hoe kan ik de accu van een elektrische fiets testen?

Elektrische fietsen worden geleverd met een oplaadbare accu waarmee de berijders zich door plaatsen kunnen voortbewegen zonder dat ze hoeven te trappen. Als u een e-bike bezit is het dus erg belangrijk om de batterij van uw e-bike te testen, of deze nu een lood- of een lithium batterij gebruikt. Er zijn verschillende manieren om de batterij van uw e-bike te testen om te zien hoeveel levensduur hij nog heeft. Voordat u uw accu test, moet u eerst controleren of de accu volledig is opgeladen. U kunt uw batterij testen door de stroom, de spanning en de weerstand te meten.

Gebruik van een Multimeter

De nauwkeurigste manier om uw batterij te testen is met een multimeter. De multimeter kan worden aangesloten op de batterij via de polen op de batterij of met behulp van een adapter, afhankelijk van het type van uw batterij. De multimeter kan worden gebruikt om de accu diagnose uit te voeren, waarbij u de spanning van de accu, door de resultaten op uw digitale multimeter te controleren, kunt vergelijken met de specificaties van de e-bike. De accustroom vertelt u iets over de capaciteit van de accu. De weerstand kan worden gecontroleerd om de elektrische stroom in uw accu te zien. Een hogere weerstand geeft aan dat er minder stroom door de accu loopt.

Gebruik van een batterij controle systeem

Een andere manier om de batterij van uw e-bike te testen is met behulp van het ingebouwde batterij controle systeem dat de conditie van uw batterij weergeeft door de spanning en de stroom te evalueren. Hoewel een batterij controlesystemen een snellere manier bieden om een batterij te testen, missen ze de meeste functies die een multimeter kan bieden. Bovendien nemen batterij controlesystemen veel ruimte in op het stuur.
Als uw e-bike van het begin af aan is uitgerust met een batterij controlesysteem, is het over het algemeen raadzaam de batterij eerst te testen met een digitale multimeter voordat u het controle systeem controleert, aangezien de multimeters een nauwkeurigere en preciezere meting van de gezondheid van uw batterij geven.

Conclusie

Accu’s zijn een integraal onderdeel van e-bikes die regelmatig getest moeten worden, ongeacht welke methode u gebruikt om de accu’s te testen. Maar omdat batterij-monitoring systemen niet beschikbaar zijn op alle elektrische fietsen en de laatste tijd niet veel meer bestaan, is het beter om in plaats daarvan een multimeter te gebruiken. Raadpleeg ook de gebruikershandleiding van uw e-bike voordat u de batterij op een van deze manieren test.

Een fiets kopen bij een fietsenwinkel in Groningen

Op zoek naar uw eerste fiets kopen in Groningen? Hier zijn 3 van de beste fietsenwinkels in
Groningen:

  1. M-Bikes Groningen: M-Bikes in Groningen helpt u graag bij het vinden van de juiste fiets. De bakfiets, E-bike, stadsfiets, toerfiets, elektrische bakfiets, of tweedehands fiets voor uw rit vindt u in hun winkel aan de Prinsesseweg in de Oranjebuurt.
  2. Bikes 4 Everyone: gevestigd aan de Vechtstraat 64, 9725 CW Groningen, verkoopt nieuwe fietsen van vrijwel alle bekende merken! U kunt uw fiets laten repareren of onderhouden, en u kunt er ook gebruikte fietsen kopen.
  3. TrendEwheels: Hier bestaat de fietscollectie uitsluitend uit innovatieve en modieuze elektrische tweewielers. U kunt in de winkel niet alleen een elektrische fiets, elektrische scooter of elektrische step kopen, maar u kunt ook het meeste onderhoud en reparaties zelf uitvoeren dankzij de eigentijdse werkplaats (die speciaal is ingericht voor elektrische mobiliteit).

Maak kennis met een mooi Nederlandse fietsmerk ‘Spirit’

Gerelateerde artikelen

Back to top button