Tuin

Waarom wel of niet kiezen voor kunstgras?

Een tuin met kunstgras wordt steeds populairder. Dit heeft kunstgras mede te danken aan een veelvoud aan positieve eigenschappen. Waar je dan aan moet denken? Lange levensduur, het ziet er altijd groen uit, vergt bijna geen onderhoud en het is ideaal voor mensen met hooikoorts of grasallergie. Maar waar veel licht is, valt ook een diepe schaduw. Daarom benoemen we in dit artikel ook de nadelen van kunstgras. Lees snel verder!

Natuurgetrouwe uitstraling


Een zeer belangrijk voordeel van hoogwaardig kunstgras is de look en feel. De huidige kunstgrassoorten zijn inmiddels zo goed ontwikkeld dat ze qua uiterlijk of gevoel niet significant verschillen van natuurgras.  

Hoeft niet bewaterd of bemest te worden


In vergelijking met natuurgras groeit kunstgras niet. Gemiddeld wordt natuurgras ongeveer 20 keer per jaar gemaaid. Dit werk kan direct op kunstgras worden bespaard. Bovendien hoeft kunstgras niet te worden bewaterd of bemest. Het trekt nauwelijks ongedierte en insecten aan en er hoeft niet tot nauwelijks onkruid verwijderd te worden.

Weerbestendig


Ook in de winter is het mogelijk om op kunstgras te spelen. Voor exploitanten van sportaccomodaties is het aantal gebruiksuren per jaar erg van belang. Bij natuurgras is dit 800 uren, maar bij kunstgras kan de speelduur oplopen tot 2.000 uren per jaar!

Geen grasgeur


Vind jij de geur van vers gemaaid gras heerlijk? Deze geur kan lang blijven hangen. Omdat kunstgras niet gemaaid hoeft te worden, ontbreekt de geur van vers gemaaid gras. Dit kan dus als een nadeel worden gezien.

Kunstgras is niet onderhoudsvrij

Dat kunstgras minder onderhoud vergt is een voor de hand liggend voordeel. Maar volledig onderhoudsvrij is kunstgras echter niet. Puin, zoals bladeren en takken, kunnen relatief eenvoudig van het kunstgrasveld worden verwijderd door deze regelmatig te verwijderen. Echter om ervoor te zorgen dat het kunstgras ook mooi blijft, moet het kunstgras wel regelmatig gereinigd en/of gestofzuigd worden. Hiervoor zijn speciale reinigingsmiddelen in de winkels verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button