Trends

Fantastische huwelijkscadeaus als je er niet bij kunt zijn

Gaat iemand die je heel dierbaar is binnenkort trouwen? En kan je er onverhoopt niet bij zijn? Bijvoorbeeld vanwege een dubbele afspraak die je echt niet af kunt zeggen of ziekte? Dan kan en wil je deze dag waarschijnlijk niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je ook van afstand kunt geven. Uiteraard is dit niet hetzelfde als er in persoon bij kunnen zijn, maar zo laat je het huwelijkspaar wel weten dat je aan hun denkt en om ze geeft. Maar wat geef je dan? In dit artikel volgen de nodige tips & inspiratie om je op weg te helpen.

Zeg het met bubbels!

Het meest gedronken drankje op bruiloften? Champagne natuurlijk! Een fles bubbels doet het dan ook altijd goed. Champagne bezorgen is natuurlijk al een heel leuk idee, maar je kunt het nóg leuker maken door het cadeau te specialiseren met gegraveerde champagneglazen. Op die manier geef je echt iets blijvends waar ze nog jaren plezier van kunnen hebben.

Geef een uitje cadeau

Vaak krijgen pas getrouwde stellen cadeaus die ze op de korte termijn kunnen gebruiken of die dienen ter decoratie in huis of om lekker van te snoepen. Als je het ons vraagt zijn herinneringen echter het beste cadeau. Geef daarom een uitje cadeau. Iets waar ze samen als net getrouwd stel van kunnen genieten. Denk bijvoorbeeld aan een uitje naar een attractiepark, een stedentrip, ballonluchtvaart of tickets voor een concert.

Heb je geen idee waar ze echt van houden of vind je het lastig om een geschikt uitje te vinden? Maar weet je tegelijkertijd ook dat ze binnenkort op huwelijksreis gaan? Dan is het ook leuk om hier een kleine bijdrage voor te doen. Het is misschien een beetje spannend om dit per post te doen, dus stuur daarom enkel een kaart en een kleinigheidje met daarin de boodschap dat je een bijdrage overmaakt.

Cadeaubon

Toegegeven, het is misschien niet het meest originele cadeau. Toch wordt een cadeaubon meestal ontzettend goed ontvangen. Dat kan ook bijna niet anders. Het huwelijkspaar kan hier immers precies van kopen wat zij leuk vinden. Je kunt er wel voor kiezen om een cadeaubon in de stijl van de bruiloft cadeau te doen. Denk bijvoorbeeld aan een bon om een fotocollage te laten afdrukken. Zo beschikken ze al over de middelen om enkele prachtige foto’s van hun huwelijk af te laten drukken. Een mooie blijvende herinnering van de mooiste dag van hun leven.

Hoeveel geef je?

Dit vinden mensen vaak een lastige vraag. Want hoe duur mag een cadeau voor een bruiloft zijn? Zelfs als dit van afstand wordt gegeven? Uiteraard kunnen we niet in je portemonnee kijken en zijn er eigenlijk geen standaard regels met betrekking tot de prijs. De meeste mensen vinden het al fantastisch dat je überhaupt iets geeft, over de prijs hoef je je dus geen zorgen te maken. De meeste gasten baseren de prijs op de relatie die ze met het paar hebben. Zo krijgt directe familie logischerwijs een groter cadeau dan een verre collega of kennis. Gemiddeld genomen variëren de bedragen tussen de 25 en 100 euro. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button