Huis

Kies de juiste kleur verf voor je muren

Wanneer je je woning of een kamer wil renoveren, is het natuurlijk leuk om ook een nieuwe kleur op je muren te zetten. Je kan ervoor kiezen om de ruimte te behangen, maar je hebt ook enorm veel mogelijkheden als je besluit om te schilderen. Bij schilderen is het belangrijk dat je de juiste én kwaliteitsvolle verf kiest voor je muren. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van verf?

Wat de beste muurverf is, hangt van verschillende factoren af. Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden is de ondergrond van je muur. Indien dit steen of hout is, moet je voor een andere soort verf kiezen dan wanneer het beton is. Is je muur daarnaast al eens geschilderd geweest? Dan is een primerlaag niet noodzakelijk nodig. Wel is dit aan te raden wanneer je een lichtere kleur over een donkere kleur wil schilderen. 

Wanneer je een ander kleurtje wil, moet je ook een keuze maken tussen een matte of een glanzende kleur. Daarnaast is er ook nog een verschil in verf op basis van olie of water. Afhankelijk van de ruimte wordt er meestal gekozen voor matte verf. Glanzende verf is beter afwasbaar en kan dan weer handig zijn in een kinder- of speelkamer. 

Verf op basis van water wordt voornamelijk gekozen in binnenruimtes. Dit omdat het geen geur heeft, het sneller droogt en het beter is voor het milieu. Wanneer je buiten ook wil schilderen, kan je kiezen voor verf op basis van olie omdat het net iets duurzamer is. Dit is ideaal voor buitenruimtes die onderhevig zijn aan allerlei weersveranderingen. 

Schakel kleuradvies in

Indien je echt niet weet wat de beste muurverf is, kan je altijd advies inwinnen bij een specialist. Zij geven je raad bij de kleur die het beste bij de ruimte past. Hierbij wordt er onder meer rekening gehouden met de grootte van de kamer en of er veel natuurlijk zonlicht is. 

Wanneer je online op zoek gaat naar verf, kom je ook verschillende termen en materialen tegen waar je zelf hoogstwaarschijnlijk niet veel van kent. Een verfspecialist kan je wegwijs maken in de overvloed aan keuzes. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button