Huis

Garagedeuren prijzen

Sta je op het punt om een garagedeur te kopen en wil je weten met welke prijzen je rekening moet houden? Dan is dit artikel voor jou. We bespreken welke aspecten ervoor zorgen dat de ene deur duurder is dan de andere garagedeur en de vertellen je met welke aanschafprijzen je rekening moet houden.

Deze aspecten beïnvloeden de prijzen van garagedeuren

Allereerst zijn er natuurlijk de logische aspecten die de prijs van garagedeuren kunnen opschroeven of juist kunnen verlagen. Denk bijvoorbeeld aan de inkoopafspraken die de leveranciers van garagedeuren met fabrikanten hebben afgesloten. Of aan tijdelijke acties, waardoor je tegen een scherpe prijs een nieuwe garagedeur kunt kopen.

Voor wat betreft de aspecten van de garagedeuren zelf zijn de volgende zaken van belang:

Isolatie van het deurblad

Er zijn garagedeuren met een geïsoleerd deurblad en er zijn deuren met een ongeïsoleerd deurblad. Het prijsverschil tussen beide kan flink oplopen. Denk al snel aan een verschil van honderden euro’s.

De bediening van de deur

Kies je voor een garagedeur die elektrisch te bedienen is of wil je de deur handmatig openen? Een goede garagedeur motor kost al snel een paar honderd euro, dus heeft grote impact op de prijs van een garagedeur.

Het is overigens niet zo dat wanneer je voor een deur kiest die je handmatig moet openen, je de garagedeur achteraf niet meer elektrisch kunt maken. Garagedeur motoren kun je namelijk los kopen en kunnen op de meeste deuren probleemloos geïnstalleerd worden.

Het materiaal van de garagedeur

Het materiaal waarvan de garagedeur is gemaakt heeft een grote impact op de prijs. Een garagedeur van hout kost bijvoorbeeld al snel duizenden euro’s. Terwijl een kanteldeur van aluminium voor onder de duizend euro kan worden aangeschaft.

Prijsindicaties garagedeuren

Hoewel er vele soorten garagedeuren zijn, kun je de meeste deuren in groepen indelen. Dit zijn de meest populaire groepen deuren:

Sectionale garagedeuren

Een sectionale garagedeur heeft een strakke uitstraling en past uitstekend bij een moderne woning. Ze zijn standaard van een elektrische motor voorzien, Dus qua gebruiksgemak zijn het ideale deuren. De startprijs ligt ongeveer rond de duizend euro.

Kanteldeuren

Kanteldeuren werden van oudsher bij vrijwel iedere nieuwbouwwoning met garage toegepast. Zijn in de meeste gevallen niet geïsoleerd en dat zie je terug in de prijs. Voor ongeveer vijfhonderd euro kun je al een kanteldeur kopen.

Openslaande garagedeuren

Dit zijn de duurste garagedeuren die verkrijgbaar zijn. Vanaf ongeveer drieduizend euro zijn openslaande garagedeuren leverbaar. Maar wanneer je voor een houten model kiest kunnen de kosten zomaar nog een paar duizend euro hoger worden.

Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden van openslaande garagedeuren? Bekijk hier alle typen openslaande deuren.

Welke garagedeur kun je het beste kiezen?

Verward, Handen, Up, Niet Zeker, Verbijsterd, Jong

Los van de prijs is het belangrijk om de garagedeur te kiezen die het beste aansluit bij het gebruik van de garage. Dus stel: je gebruikt de garage met name om de auto in te parkeren. In dat geval is een kanteldeur of sectionale garagedeur een prima keuze.

Trek je er dagelijks op uit met de fiets? Dan zijn openslaande garagedeuren een betere keuze. Je kunt de deurbladen immers los van elkaar openen, waardoor je eenvoudig de garage in en uit kunt gaan.

Kortom, kijk naast de prijs ook naar het gebruik van de garage. Op die manier kom je tot de juiste aankoopbeslissing.

Gerelateerde artikelen

Back to top button