Huis

Geef je badkamer een make-over deze winter!

De wintermaanden zijn vaak koud en donker, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je badkamer ook zo moet aanvoelen. Sterker nog, badkamers kunnen juist een hele warme sfeer uitstralen, wat zeker in de winter fijn kan zijn. Met een paar eenvoudige veranderingen kun je je badkamer een winterse make-over geven waardoor je er iedere keer weer naar uitkijkt om daar te zijn. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen.

Voeg textuur toe

In de badkamertrends zie je dat er vaak verschillende texturen worden gebruikt. Zowel op de muren als bij de meubels. Als je badkamer een beetje te eentonig aanvoelt, kan het toevoegen van wat textuur de ruimte een stuk dynamischer maken. 

Een beetje groen!

Als je badkamer geen ramen heeft, overweeg dan een plant toe te voegen om de ruimte op te fleuren. Dit staat niet alleen heel mooi, maar werkt ook nog eens luchtzuiverend.

Vervang je spiegel 

Spiegels kunnen je badkamer maken of breken. Als die van jou er saai of gedateerd uitziet, dan is het tijd om een nieuwe te kopen! Je kunt gaan voor een traditionele ingelijste spiegel of iets uniekers zoals een antieke spiegel of een statement piece. Spiegels zijn een gemakkelijke manier om zowel stijl als functie aan de ruimte toe te voegen, dus zoek net zolang door totdat je iets vindt wat jij mooi vindt!

Voeg kleur toe

Een andere manier om je badkamer een nieuwe look te geven is door wat kleur toe te voegen. Met verf, accessoires of allebei! Verf is een gemakkelijke en relatief goedkope manier om de ruimte totaal te veranderen. Als schilderen je te veel werk lijkt, kun je klein beginnen met bijvoorbeeld de handdoeken.

Voeg warmte toe met verlichting 

Een andere eenvoudige manier om je badkamer een make-over te geven is het vervangen van de lampen. Ga voor warme LED lampen in plaats van harde verlichting. Je kunt ook eventueel wat mooie kaarsen toevoegen voor extra sfeer.

Investeer in nieuwe meubels 

Als je badkamermeubels er gedateerd of versleten uitzien, dan is het misschien tijd voor een upgrade. Denk hierbij aan een nieuw gootsteenkastje, handdoekenrek of een ander leuk meubel dat in je badkamer staat. Door deze stukken te vervangen, kun je een groot verschil maken in hoe je badkamer eruitziet. Bovendien is het een relatief eenvoudig project dat je makkelijk zelf zou kunnen doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button