DIYHuis

Welke ovale eettafel koop jij?  

Ben je van plan om jouw woonkamer te upgraden met een prachtige ovale eettafel? Met verschillende materialen, vormen, en kleuren kan jij de tafel kiezen die het best past bij jou en je interieur. Ben je benieuwd welke opties er allemaal zijn? Lees dan gauw verder om erachter te komen. 

Waarom een ovale eettafel? 

De ovale eettafel klinkt wellicht nogal willekeurig, waarom zou je niet gewoon voor een rechthoekige eettafel gaan zoals we die allemaal kennen? Daar zijn verschillende redenen voor. Allereerst zorgt een ovale eettafel ervoor dat je iedereen kan aankijken terwijl je aan tafel zit. Dat geeft een gezellige sfeer en zorgt ervoor dat je sneller aan tafel gaat zitten met een fijne ervaring als gevolg. Daarnaast is de ovale vorm erg efficiënt. Voor zowel het ruime huis met de grote familie, als voor het kleine appartement met praktische ruimte-indeling is een ovale eettafel handig. Vanwege de verschillende soorten ovale vormen is er voor ieder wat wils. Tot slot oogt een ruimte met ovale tafel een stuk groter. Als jij dus opzoek bent naar een manier om jouw kleine appartement een ruime look te geven, dan kan een ovale eettafel kopen voor jou de oplossing zijn. 

Waar kan ik uit kiezen? 

Hoewel je bij een ovale eettafel al gauw denkt aan een simpel ovaal, hoeft het nog niet zo voor de hand liggend te zijn. Naast het traditionele ovaal kan je namelijk ook kiezen uit andere ovale vormen. Zo is er de halve cirkel, een rechte tafel met een halve cirkel aan het hoofd van de tafel. Je kan ook gaan voor de half ovaal, waarbij het lijkt alsof de tafel een rechthoek is terwijl er toch echt een ronding in het ontwerp zit. Tot slot kan je ook nog gaan voor het Deens ovaal, waarbij ook de kopse kanten zitplaatsen hebben omdat de ovaal daar recht wordt getrokken. Kortom: genoeg mogelijkheden. 

Daarnaast kunnen materiaal en kleur ook nog van invloed zijn op de keuze die je maakt. Kies je voor een marmeren plaat, of juist voor eikenhout? Ga je voor een donkere kleur of juist voor een lichte? Denk bij deze keuzes vooral aan de lichtinval in je huis, zodat niet achteraf blijkt dat de tafel een hele andere uitstraling heeft dan je in eerste instantie dacht. En vergeet natuurlijk niet dat het belangrijk is dat de eettafel bij de rest van het interieur past. 

Stel jouw ideale ovale eettafel samen 

Mocht het nou zo zijn dat je niet zo snel jouw perfecte ovale eettafel in het assortiment ziet staan, dan kan je bij Table du Sud er ook voor kiezen om jouw eettafel helemaal zelf samen te stellen. Van vorm en kleur, tot materiaal: je kan jouw droomtafel volledig zelf in elkaar zetten. Het team van Table du Sud zorgt er vervolgens in hun eigen werkplaats voor dat de tafel realiteit wordt. Met lokale productie wordt de tafel handgemaakt en echt maat- en vakwerk geregeld. Zo heb jij straks een unieke tafel in de eetkamer staan. 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button