Tuin

Geniet nog meer van de zomer met de perfecte parasol!

Story Highlights
  • In verschillende materialen
  • Waterafstotende eigenschappen
  • Staande parasol of met een flexibele top

Wat is er fijner dan in de tuin zitten op een warme zomerdag? Je wilt natuurlijk profiteren van iedere mooie dag, maar je wilt niet altijd in de zon zitten. Daarom is een goede parasol onmisbaar. Maar hoe kies je een parasol die zijn werk goed doet, mooi is om te zien en ook nog eens jarenlang meegaat? Wij helpen je alvast een eindje op weg.

Parasols van het beste materiaal

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een goede parasol is het materiaal waar deze van gemaakt is. Kies voor kwalitatief materiaal dat niet alleen een goede schaduw creëert, maar ook nog eens bestand is tegen verschillende weersinvloeden. De beste parasols zijn waterafstotend zodat vocht geen invloed heeft. Bovendien kan de stof tegen de zon zodat de kleur niet vervaagt. Een uitstekende keuze is bijvoorbeeld de Vaticano parasol die niet alleen waterafstotend is, maar ook nog eens een pareltje is om te zien. Het ontwerp is gebaseerd op de koepel in het Vaticaan en zorgt voor een groot oppervlak aan schaduw.

Staande of zwevende parasol

Het soort parasol dat je kiest is ook van invloed op het comfort dat je beleeft in de tuin. Je kunt kiezen voor een staande parasol. Let in dat geval goed op het formaat van de parasol zodat je zeker weet dat je voldoende schaduw creëert. Je kunt ook kiezen voor een parasol met een flexibele top zodat je de stand van de parasol aan kunt passen zonder deze te verplaatsen. Wil je altijd schaduw op de plek waar je zit? Kies dan voor een zwevende parasol. Doordat je de parasol boven het terras plaatst is een plekje in de schaduw gegarandeerd.

Groot, groter, grootst

Je ervaart het meeste comfort als je kiest voor een formaat parasol dat je volledige terras in de schaduw kan zetten. Indien je een groot terras hebt, valt de keuze al snel op een grote parasol. Zo zijn er bijvoorbeeld de Palestro parasols van 4 bij 3 en 4 bij 4 meter. Ondanks het grote formaat ogen deze parasols niet massief door de keuze voor een zwevend model. Ze zijn ook uiterst makkelijk hanteerbaar, in een mum van tijd klap je de parasol in of uit. Dit maakt het een ideale parasol voor boven de tuintafel. Kies het juiste formaat zodat je gegarandeerd urenlang kan tafelen op die mooie zomerse dag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button