Tuin

Geniet volop van de zomer met een zwembad of jacuzzi!

Story Highlights
  • Kies je voor een zwembad of jacuzzi
  • Kies voor een opblaasbare variant
  • Let wel op de energiekosten

De kans is groot dat je na een warme zomerdag wat afkoeling kan gebruiken. Of misschien wil je gewoon wel genieten met een glaasje wijn in een jacuzzi. Tegenwoordig zijn al er zwembaden en jacuzzi in alle groottes, waardoor je er zeker een vindt die past in jouw tuin!

De voordelen van een opzetzwembad

Een van de grootste voordelen van een opzetzwembad is natuurlijk de prijs. Afhankelijk van de grootte van het zwembad dat je wil, heb je er al een voor een kleine honderd euro. Dit zijn de zwembaden die geen stokken hebben die je in op de grond kan zetten om het zwembad te verstevigen. Wil je eerder voor zo’n model gaan, dan ben je ongeveer gemiddeld het dubbele kwijt. De prijs kan natuurlijk nog wel stijgen als je voor een groter model wil gaan.

Een tweede voordeel is het onderhoud. In eerste instantie moet je al geen uitgraafwerken doen in de tuin om het zwembad te plaatsen. Daarnaast kan je zelf beslissen wanneer je het zwembad zet en wanneer je het terug laat leeglopen. Als de zomer er terug aankomt, kan je het zwembad gewoon terug opzetten zonder het zwembad terug gebruiksklaar te moeten maken na de winter.

Een laatste voordeel is natuurlijk de vormen en maten die er bestaan. Je hebt bijvoorbeeld al zwembaden van een kleine twee meter diameter. De kans is groot dat dit wel in je tuin past.

Kom tot rust in een jacuzzi

Wanneer je niet echt voor een zwembad bent, maar toch graag in het water zit, kunnen opblaasbare jacuzzi’s de oplossing bieden. Ook deze hebben hetzelfde voordeel als een opzetzwembad. Je hebt ze in alle vormen en maten en je kan het ook laten leeglopen wanneer je zelf wil. Daarnaast zijn ze ook een stuk goedkoper dan normale jacuzzi’s. Bij opblaasbare jacuzzi’s heb je zeker ook dezelfde kwaliteit als bij permanente jacuzzi’s. Je kan er bijvoorbeeld ook op de rand zitten zonder dat die indeukt. Daarnaast duurt het ook helemaal niet lang om de jacuzzi op te pompen. Met een speciale pomp staat de jacuzzi volledig recht en kan je het water erin laten lopen. Waar je wel op moet letten bij de aankoop van een dergelijke jacuzzi, is het verbruik ervan en de energiekosten die hiermee gepaard gaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button