Huis

Ontdek de voordelen van elektrische vloerverwarming

Story Highlights
  • De voordelen van elektrische vloerverwarming
  • Minder ruimte nodig voor elektrische vloerverwarming
  • In combinatie met vloerbedekkingen

Met elektrische vloerverwarming kun je op een efficiënte manier je woonkamer, badkamer of andere ruimte in huis verwarmen. Steeds meer mensen kiezen voor elektrische verwarming wanneer zij de woning gaan verbouwen of al tijdens de aanbouw van een nieuwe woning. Dat is ook niet zo gek, want elektrische verwarming kent veel voordelen ten opzichte van traditionele radiatoren en andere verwarmingsmethoden. Ontdek hieronder de voordelen van elektrische vloerverwarming!

Elektrische vloerverwarming kost minder ruimte

Radiatoren nemen veel ruimte in en bevinden zich ook nog eens op lastige plekken. Je bent genoodzaakt om je meubels op een bepaalde plek te zetten, omdat je radiatoren een andere opstelling onmogelijk maken. Elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina is flinterdun en bevindt zich onder je vloerbedekking. Daardoor heb je volledige keuzevrijheid in het plaatsen van jouw meubels. Doordat de elektrische verwarming heel dun is, lever je ook aan de zijde van de vloer een minimale hoeveelheid aan ruimte in. Dit in tegenstelling tot andere verwarmingssystemen die je in de vloer kunt monteren. Je kunt de woning dus efficiënt verwarmen zonder dat je daar (veel) ruimte voor in hoeft te leveren.

Allerlei soorten vloerbedekking mogelijk

Bij elektrische vloerverwarming behoud je een grote mate van keuzevrijheid wat betreft de vloerbedekking. De meeste elektrische verwarmingsmethodes zijn goed te combineren met een zogenaamde zwevende vloer. Voorbeelden van zwevende vloeren zijn parket, laminaat, hout of (klik)pvc. Dit zijn vormen van vloerbedekking die niet aan de ondergrond worden bevestigd. Met de elektrische vloerverwarming van Thermo Lámina kan je echter ook kiezen voor gelijmde vloerbedekking. Deze vloerverwarming is dus ook uitermate geschikt in combinatie met tapijt, geplakte pvc, vinyl, linoleum of tegels. Welke vloerbedekking je ook kiest, er is altijd een elektrische verwarmingsmethode die je ermee kunt combineren.

Elektrische vloerverwarming kost minder dan je denkt

Bij elektrische vloerverwarming komen verschillende kosten kijken. De vloerverwarming kosten zijn echter veel lager wanneer je kiest voor elektrische vloerverwarming in tegenstelling tot verwarming door middel van water. Dit zogenaamde ‘droge’ verwarmingssysteem kan namelijk door middel van folie of kabels geïnstalleerd worden. De kosten bestaan uit aanlegkosten, materiaalkosten, gebruikskosten en onderhoudskosten. Dit zijn veelal variabele kosten die per project verschillen. Zo worden de aanlegkosten niet alleen bepaald door het systeemsoort dat je kiest en het aantal m², maar ook de staat waarin de vloer zich bevindt. Wanneer je alleen kijkt naar de materiaalkosten is elektrische vloerverwarming al mogelijk vanaf €45 per m² wanneer je kiest voor elektrische vloerverwarmingsfolie die op rol geleverd wordt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button