HealthOverig

Geschiedenis van de beroemde Belgische chocolade

Story Highlights
  • Genieten van Belgische chocolade
  • Chocolade afkomstig uit Uruguay
  • Heerlijk: pure chocoladeschilfers

Callebaut chocolade wordt geproduceerd door het Chateau de Callebaut gelegen in Arenal den Castell in Ovale, Uruguay. Dit door een familie gerunde kasteel begon bijna 150 jaar geleden met het produceren van chocolade. In die tijd werd het beschouwd als een specialiteit van de rijken. Tegenwoordig is deze chocolade een product van zeer hoge kwaliteit dat op grote schaal verkrijgbaar is voor consumenten over de hele wereld.

De oorsprong van de chocolade is uit een klein dorpje genaamd Callebaut, Uruguay. Cacaobonen werden eerst in de bergen geoogst en daarna zorgvuldig geroosterd en gemalen. Na het roosteren was het cacaopoeder eindelijk ontstaan. Cacaobonen werden vervolgens naar Europa verscheept, waar ze verder werden geroosterd en verwerkt tot witte, dikke chocoladerepen. Deze repen worden vervolgens als cadeau gebruikt of als cadeau gegeven aan speciale mensen, zoals geliefden of geliefden.

Pure chocoladeschilfers

Een van de meest populaire soorten chocoladerepen van Callebaut zijn de pure chocoladeschilfers. Deze chips zijn niet zo zwaar vervaardigd als andere chocoladerepen, maar het ontbreekt niet aan smaak of genot. De chocolade die wordt gebruikt bij het maken van deze chips is van dezelfde boerderij als de andere bonen die worden gebruikt om andere soorten chocoladerepen te produceren. De oorspronkelijke boeren blijven de cacaobonen oogsten en verwerken en zorgen ervoor dat de kwaliteit hoog blijft bij de vele producenten van dit soort chocolade. Velen beschouwen dit type chocolade zelfs als het meest luxueus omdat het is gemaakt met echte, natuurlijke cacao die niet is verwerkt of verwarmd.

Een andere variant van deze heerlijk smakende chocoladereep zijn de “Crest” chocoladeschilfers. Het verschil tussen deze chips en alle andere is dat ze gemaakt zijn met echte room. Dit is wat deze variëteit zijn lichte en romige textuur geeft. Veel experts beschouwen dit type chocolade als een geweldige manier om een hoger gevoel van comfort en tevredenheid te krijgen vanwege de geweldige smaak.

De Callebaut Royal

Een van de bekendste merken van dit soort chocolade is de “Callebaut Royal.” Dit merk wordt gemaakt door een team van chef-koks die werken voor het bedrijf Callebaut. Dit merk is erg populair in Europa en komt in veel verschillende smaken zoals Cherry toffee, Amaretto en andere favorieten. Dit chocolademerk is overal verkrijgbaar in de VS, maar niet in elke staat. De beste methode om een goede online winkel van Callebaut Chocolade te vinden, is door online te zoeken.

Cacaobonen uit deze regio van de wereld worden geoogst tot het hoogtepunt van hun rijpheid. Dat betekent dat de smaak, het aroma en de draagbaarheid van cacaobonen buitengewoon goed zijn. Hierdoor zijn deze chocolademakers in staat om een mooi product af te leveren. Het is ook belangrijk op te merken dat u dit soort chocolade bij enkele van de beste restaurants ter wereld zult vinden. Daarom, als u op zoek bent naar een voortreffelijk en verfijnd dessert tijdens een speciale gelegenheid, is de enige plek die u moet zoeken bij een chocoladefabrikant van Callebaut.

Gerelateerde artikelen

Back to top button