Health

Gezondheidsvoordelen van een verzwaringsdeken

Iedereen kent wel het fijne gevoel van een stevige knuffel. Als je verdrietig bent is het erg fijn om een knuffel te krijgen van iemand. Dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel, waardoor je gevoelens minder verdrietig worden. Soms is het echter zo dat er geen mensen om je heen zijn om je te troosten en comfort te bieden. Hier kan een verzwaringsdeken perfect bij helpen. Een verzwaringsdeken bootst namelijk het gevoel van een knuffel na. Een Latona Blanket is een van de betere verzwaringsdekens die je kunt kopen. In dit blog bericht willen we je graag alle voordelen van een verzwaringsdeken vertellen.

Wat is een verzwaringsdeken precies?

Een goede nachtrust is van groot belang als je een optimale gezondheid wilt. Door voldoende slaap kunnen problemen zoals stress, depressies en een burn-out voorkomen worden. Een verzwaringsdeken kan hier perfect bij helpen. Een verzwaringsdeken is eigenlijk niets anders dan een hele zware deken. Door onder deze deken te gaan liggen, voel je een druk op je hele lichaam komen. Hierdoor krijg je een fijn gevoel en kun je gemakkelijker tot rust komen. Een verzwaringsdeken kopen is dus erg voordelig voor je nachtrust!

Welke gezondheidsvoordelen heb je met een verzwaringsdeken?

Zoals eerder al vermeld, is een verzwaringsdeken geen normale deken. Het is een deken met extra gewicht. Door dit extra gewicht wordt er druk uitgeoefend op je lichaam. Denk hierbij aan bijvoorbeeld je spieren en gewrichten. De druk die wordt uitgeoefend kent hetzelfde effect als een knuffel of het inbakeren van baby’s. Het is aangeraden om een verzwaringsdeken te nemen van ongeveer 10 tot 20% van het lichaamsgewicht. Vervolgens is het belangrijk dat de verzwaringsdeken ook afgestemd wordt op de gebruiker. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de persoon hartproblemen heeft. In dit geval is het slim om te overleggen met de huisarts om te kijken wat de beste optie is.

Verzwaringsdeken voor een betere nachtrust

Een verzwaringsdeken helpt mensen met het krijgen van een betere nachtrust. Doordat de deken druk uitoefent op je lichaam, kom je compleet tot rust. Voor een goede nachtrust is dit natuurlijk enorm belangrijk. Heb jij bijvoorbeeld veel last van prikkels gedurende de dag? Dan helpt een verzwaringsdeken je perfect om een goede nachtrust te krijgen. Je voelt alle prikkels verdwijnen als je onder de verzwaringsdeken gaat lichaam. De druk die uitgeoefend wordt op je lichaam geeft namelijk signaaltjes door aan je hersenen. Hierdoor weten zij dat je veilig en rustig bent, waardoor het gemakkelijker is om in slaap te vallen. Daarnaast slapen mensen onder een verzwaringsdeken doorgaans ook dieper, waardoor je veel meer uitgerust wakker wordt. Weet jij al wat voor verzwaringsdeken je wilt gaan kopen?

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button