Huis

Hoe je het beste ruimte kunt besparen in je slaapkamer!

Van kinds af aan probeerde je vast net als andere kinderen de grootste slaapkamer te veroveren. Niet verrassend, want hoe lekker is het om een eigen plekje te hebben waar je alles in kwijt kan! Helaas heb je nou eenmaal niet altijd de eerste keuze. Het kan in dat geval dan ook een lastig klusje zijn om je slaapkamer alsnog om te toveren tot een gezellig plekje, zonder al te veel rommel. Gelukkig geven wij in dit artikel een paar praktische tips die ervoor zorgen dat jouw kamer groter lijkt dan die eigenlijk is! 

Ga voor een ruimtebesparend bed 

Een bed mag natuurlijk niet ontbreken in de slaapkamer, maar helaas neemt die in de meeste gevallen veel ruimte in beslag.  In dat geval bieden ruimtebesparende bedden de perfecte oplossing. Een ruimtebesparend bed, zoals een boxspring met opbergruimte of een hoogslaper, is ideaal voor kleinere slaapkamers. Met deze bedden kun je genieten van extra opbergruimte, maar ook van het comfort van een tweepersoonsbed. In de de opbergruimte kun je daarnaast gemakkelijk beddengoed, kleding of schoenen kwijt zonder dat het kastruimte in beslag neemt. Ideaal!

Kies minimalistische accessoires

Het is  ook niet onbelangrijk om een beetje sfeer in je slaapkamer te creëren! Maar door het gebruik van te veel accessoires kan je kamer al snel vol ogen. Daarom is het belangrijk om goed gebruik te maken van de ruimte en de juiste accessoires te kiezen. Kies dus eerst alleen accessoires die praktisch zijn en daadwerkelijk iets aan de kamer toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een dekbedovertrek in een rustige kleur en top dit af met kleurrijke sierkussens. Dit geeft de kamer een sfeervolle look, maar je levert hierbij geen ruimte in. Praktische meubels zijn ook handig voor het inrichten van een kleine kamer, zoals een nachtkastje dat je aan de muur bevestigd of wandplanken waar je fotolijstjes of boeken op kwijt kunt. Met de juiste tips, richt jij je slaapkamer sfeervol maar minimalistisch in

Gebruik multifunctionele meubels

In kleine ruimtes moet je creatief omgaan met de ruimte. Het gebruik van multifunctionele meubels is dan ook een slimme keuze om ruimte te besparen. Je combineert namelijk meerdere functies in één meubelstuk, waardoor je minder meubels in je slaapkamer hoeft te plaatsen. Het is in vele gevallen niet alleen praktisch, maar het ziet er vaak ook nog stijlvol uit! Een veelvoorkomend voorbeeld is een kast met een klaptafeltje. Met dit meubel kun je zowel spullen opbergen als dat je er een werkplek van kunt maken. Andere handige voorbeelden zijn een bedframe met lades of een kast met een uitklapbaar bed! 

Kun jij niet wachten om je kleine slaapkamer in te richten? Naast de bovengenoemde punten zijn er ook nog handige tips die je kunt volgen om de kamer optisch groter te laten lijken. Combineer deze tips dus zo snel mogelijk zodat jij optimaal van de ruimte in je kamer geniet!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button