DIYHuisTuin

Goedkope terrasoverkapping zelf maken

Een terrasoverkapping is praktisch en handig wanneer het regent, maar toch aangenaam aanvoelt buiten. Het is ook fijn, om even uit de zon te kunnen gaan zitten.

Het is heerlijk, om er ’s avonds, met een glas wijn en een terras-verwarmer of een vuurtje na te genieten van de dag. De overkapping is ook fijn om onder te barbecuen en zo geen ongewenste stofjes enz. op je bord te krijgen. Daarom is het zo fijn als je een terrasoverkapping te hebben. Maar wat kost het om een houten terrasoverkapping te maken? Is het voordelig om dit zelf te maken?

Goedkope terrasoverkapping zelf maken

Besparen op een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping maken kun je heel eenvoudig zelf maken.Ben je een beetje handig, dan kun je jezelf heel wat geld besparen door zelf een overkapping te maken. Wanneer je deze zelf maakt kun je dat veel voordeliger doen, dan wanneer je een kant en klare laat bezorgen of door een vakman laat maken. Zelf kun je veel besparen aan geld door je eigen terrasoverkapping in elkaar te zetten.

Berekenen van materiaal

Een goedkope terrasoverkapping zelf maken doe je door je materiaal van tevoren te berekenen en dit in de doe-het-zelf-zaak op maat te laten zagen. Dat kost je niets extra’s en het werkt heel gemakkelijk.

Materialen

Verdiep jezelf wel in welke materialen je wilt gaan gebruiken en wat de kosten hiervan zijn. Zo kun je met kunststof golfplaten al een heel mooi dak maken, wat mooi lichtdoorlatend is en met de speciale schroeven, met rubberen tussenstukken die geheel waterdicht zijn. De golfplaten zijn in veel kleuren te verkrijgen en ook in verschillende reliëfs.

Maar er zijn ook veel andere dakbedekkingen mogelijk, zoals riet of rotan, maar er zijn ook verschillende soorten kunststof mogelijk, of zelfs dakpannen.

Goedkope terrasoverkapping zelf maken

Meten is weten

Voor de balken is het een zaak van meten en kijken waar de balken ondersteund dienen te worden. Mogelijk moeten de balken in beton worden vastgezet, of mogelijk is dat ook klaar met de speciale schuttingspalen houders.In de doe-het-zelf-zaak is ook snel-beton te verkrijgen, zodat het werk niet te lang op zich laat achten en je eigenlijk ongestoord door kunt gaan. Zorg er wel voor dat het dak goed ondersteund wordt en dat er punten zijn waar het aan vast wordt gezet. Maak anders een goed en stevig frame, waar de dakplaten op vast gezet worden. Heb je een frame of zet je het bijvoorbeeld tussen twee muren in, het maakt enig verschil.

Vastmaken

Het gebruik van speciale hoekijzers is in dit geval heel gemakkelijk. Hierbij maak je mooie en gemakkelijke verbindingen tussen de bestaande balken. Zorg er ook voor dat je werkt met goed, geïmpregneerd hout. Veranker de balken aan de muur of in de grond, zodat er een veilige situatie ontstaat.

Goedkope terrasoverkapping zelf maken

Stappenplan goedkope terrasoverkapping zelf maken:

1. Meten

2. Weten wat je nodig hebt en oriënteren op de prijzen

3. Koop de materialen bij een doe-het-zelf zaak

4. Laat alles op maat zagen bij de doe-het-zelf zaak

5. Ga zelf aan de slag

Wanneer je zelf alle materialen hebt verzameld, dan kun je een goedkope terrasoverkapping zelf maken. Wanneer je dit zelf doet, spaar je heel wat kosten uit en het is eigenlijk snel gedaan.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button