Fashion

Welk parfum past bij mij?

Elk mens is anders, dus elk lichaam en huid ook. Een bepaald parfum kan op de ene huid heerlijk ruiken terwijl het bij een ander persoon toch een andere geur geeft. Zo hoeft ook een hele dure parfum niet altijd lekker te ruiken. Het zit hem niet in hoe duur een geur is maar hoe de persoon lichamelijk en geestelijk in elkaar zit. Zo is een jong meisje van rond de twintig, anders dan een vrouw van 55 jaar. Een vrouw die wat ouder is zal vaak voor een ander parfum kiezen, dan haar jongere zuster. Een aantal tips kunnen je misschien helpen wanneer je hoofdbrekens hebt over welke parfum past bij mij.

Parfumbeschrijvingen

Een beschrijving van een parfum zal weinig helpen om de juiste keus te maken. Dus online een onbekende geur kopen is geen aanrader of je moet de geur al kennen via je vriendin of moeder. Het is wél prettig wanneer je een door jou bekend parfummerk besteld, er een aantal samples bij krijgt van onbekende geuren. Zo maak je kennis met andere luchtjes. Ga je echter zo maar wat bestellen, dan is een begrip als sandelhout best wel een lastige indicatie. En bloemig, ook zo’n parfum-kreet. Wordt er dan bedoelt zoet-bloemig of fris-bloemig of een sterke bloemengeur? Het is dus beter om een parfumerie te bezoeken en life te gaan ruiken.

Welke parfum past bij mij?

Licht-frisse geuren

Ben je nog een jonge vrouw van rond de 25 jaar, dan zullen de wat frissere, lichte parfums jou aanspreken. Vooral overdag te dragen. Een iets zwaarder luchtje kan worden gebruikt tijdens een uitgaansavond.

Sample

Het is belangrijk om een sample te gebruiken die je na 20 minuten op je huid, weer besnuffeld. De topnoot duurt ongeveer 20 minuten en het hart van de geur houdt 4 uur aan.

Als je een geur probeert, leg het drupje parfum op de top van je handen of polsen of het puntje van je elleboog. Ruik elk half uur even of je het luchtje nog lekker vindt.

Een nieuw te gebruiken parfum hoeft nog niet meteen lekker te ruiken. Je moet er eerst even aan wennen en je hersenen moeten de geur als het ware te leren kennen.

Welke parfum past bij mij?

Begrippen

Een aantal concepten die als parfumbegrippen worden beschreven, kunnen misschien helpen om de juiste samplekeus te maken(als dit mogelijk is).

  • Citrus: sinaasappel,citroen en limoen
  • Muskus: dierlijke geur
  • Bloemen:witte bloemen, rozen etc.
  • Oosters: kruiden, zoetig

De oudere dame

Het is niet alleen voor jonge vrouwen heerlijk om het juiste parfum te dragen, maar ook de oudere dame is gebaat bij een passende geur. Veel oudere vrouwen hebben een geurtje wat ze misschien al wel 25 jaar met zich mee dragen, ze zijn ouder geworden en misschien past deze geur niet meer zo goed. Het is misschien juist voor deze vrouwen verstandig om eens wat anders achter de oren te deppen. Kleding draag je toch ook niet 25 jaar? Wil jij graag parfum kopen? Kijk voor alle informatie op de diverse websites en/of bezoek een gerenommeerde parfumerie om de bij jou geschikte parfum te kopen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button