DIYFashion

Wat heb je nodig om te trouwen?

De trouw of het trouwfeest is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. Je wilt er dan ook alles aan doen om deze dag zo perfect mogelijk te maken. Hier geven we je het antwoord op de vraag: wat heb je nodig om te trouwen?

Wat heb je nodig om te trouwen?

Datum en locatie

Het eerste waar je aan moet denken bij het plannen van je trouw is een datum en een locatie. Locaties kan je eenvoudig opzoeken op het internet (bv. Trouwlocaties Groningen). Er zijn ook verschillende boeken met de mooiste trouwlocaties of feestzalen in.

Aanvraag

Om je trouw officieel te laten verlopen moet je een afspraak maken met de burgemeester of ceremoniemeester over de datum dat hij/zij jullie zal laten trouwen. Als je voor de kerk wilt trouwen moet je ook een afspraak maken met de priester. Het is belangrijk om met deze personen goede afspraken te maken en het officiële gebeuren goed te plannen.

Wat heb je nodig om te trouwen?

Feest

Voor je trouwfeest heb je natuurlijk ook een locatie nodig (feestzaal), catering (eventueel met kelners), een fotograaf voor het vastleggen van jullie dag, decoratie voor de zaal, muziek,…

Gasten

Een feest is natuurlijk geen feest zonder gasten. Je begint best 8 maanden op voorhand met het maken van een gastenlijst. Om de gasten uit te nodigen voor het feest moet je uitnodigingen hebben, deze kan je zelf maken of laten maken. Sommige mensen voorzien nog een aandenken/geschenkje voor alle gasten die op het feest waren. Er zijn ook 2 speciale gasten nodig op de trouw namelijk ‘de getuigen’. De getuigen (1 van de bruid en 1 van de bruidegom) moeten op de trouw de goedkeuring geven en de trouwakte ondertekenen.

Kledij en ringen

De trouw staat natuurlijk volledig in het teken van de bruid en de bruidegom, als alle ogen op jullie zijn gericht wil je er natuurlijk zo goed mogelijk uitzien. Je trouwkledij koop je best een half jaar voor de trouw. De trouwringen mogen natuurlijk ook niet ontbreken, deze kan je kopen of laten maken bij een juwelier. Op de trouwdag zelf kan je je nog laten schminken door een schoonheidsspecialist en je haar laten doen door een kapper.

Wat heb je nodig om te trouwen?

Vervoer

Om de gasten op de trouwlocatie te krijgen kan je gebruik maken van een taxidienst of speciaal vervoer. Het bruidspaar reist vaak in een specialere wagen naar de feestlocatie.

Conclusie

Ben je zelf niet zo goed in het plannen van een feest kan je beroep doen op een weddingplanner. Deze persoon zal samen met jou het feest voorbereiden. Hopelijk heb je hier de antwoorden gevonden op de vraag: wat heb je nodig om te trouwen? Geniet van jullie trouwdag!

Gerelateerde artikelen

Back to top button