Travel

Grip op je geld tijdens de vakantie

Tijdens de vakantie geven we gemakkelijker geld uit dan wanneer we thuis zijn. We gaan vaker uit eten, pakken sneller een terrasje en besteden geld aan lokale bezienswaardigheden en attracties. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van de reis zelf. Uit een enquête van het Nibud blijken we zelfs 45% meer geld uit te geven tijdens de vakantie. Wil je voorkomen dat je te veel geld uitgeeft waardoor je na de vakantie op een houtje moet bijten? Met deze tips krijg je grip op je geld tijdens de vakantie.

Besparen op reis- en verblijfkosten

Het begint natuurlijk al met de reis- en verblijfkosten. Om geld te besparen is het handig om verschillende aanbieders van reizen met elkaar te vergelijken. Check bijvoorbeeld wanneer tickets naar jouw vakantiebestemming het goedkoopst zijn of overweeg te vliegen vanaf een ander vliegveld dan normaal. Daarmee kan jij de eerste euro’s op jouw vakantie besparen en houd je meer geld over om ter plaatse te besteden.

Maak een vakantiebudget

Om niet meer geld uit te geven dan verantwoord is, is het slim om een vakantiebudget te maken. Je kunt hierbij het beste kiezen voor een begroting voor de hele vakantie, in plaats van een bepaald bedrag dat je per dag uit kunt geven. Houd je jouw uitgaves bij in een app, dan kun je elk moment zien hoe je er financieel voor staat. Zo weet je snel of je nog dat extra drankje op het terras kunt pakken of beter een wandeling kunt gaan maken over de boulevard.

Geld besparen op locatie

Kies je voor een hotel of voor een huisje? Huur je een huisje, dan bespaar je ook al snel op de kosten van eten en drinken. Je hebt dan namelijk de keuze om ook zelf een aantal dagen te koken in plaats van uit eten te gaan. Bovendien kun je geld besparen op de huur van een vakantiewoning. Kijk voor meer informatie via bijv. bespaardeals. Wil je verder op de uitgaves bezuinigen? Kies dan voor restaurantjes die buiten het populaire centrum liggen of vraag de locals om tips. Onderzoek ook van tevoren welke leuke bezienswaardigheden en attracties in de buurt geen of weinig geld kosten. Dat zijn er vast meer dan je denkt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button