Health

Haal alles uit je roeitrainer – train gericht voor algehele fitheid

Een roeitrainer is een apparaat waarmee je thuis of in de sportschool effectief aan je conditie en fitheid kunt werken. Dit apparaat biedt de perfecte mogelijkheid om te trainen zonder de impact op knieën, heupen, rug en enkels die je hebt bij hardlopen of springen. Wanneer je regelmatig gebruikmaakt van een roeitrainer, zal je merken dat je conditie en spierweefsel verbetert, het hele lichaam mee getraind wordt en je meer calorieën verbrandt. Maar waarom is dit effectieve training en welke spiergroepen worden getraind? In dit artikel zullen we nader ingaan op de wetenschappelijke onderbouwing van het gebruik van een roeitrainer en bespreken welke spiergroepen bij deze training allemaal aan bod komen.

Wat is roeien?

Voordat we dieper ingaan op het gebruik en de effectiviteit van een roeitrainer, is het goed om eens te kijken wat de beweging van roeien precies inhoudt. Bij roeien maak je een beweging die ontstaat vanuit de heupen en knieën, waarbij je bovenlichaam in een voorwaartse beweging gaat en je armen het roeipedaal naar je toe trekken. Hierbij gebruik je voornamelijk de spieren in de onderrug, bilspieren, benen, onderrug en schouders. De beweging dient vloeiend te zijn en kan op verschillende standen van de roeitrainer worden uitgeoefend.

Een efficiënte en gezonde training

Een roeitrainer biedt een perfecte mogelijkheid om effectief te trainen, waarbij de impact op de gewrichten minimaal is. Sommige mensen ervaren immers fysieke klachten bij langdurig rennen en springen. De beweging van een roeitrainer is daarentegen relatief eenvoudig, waarbij je op een constant tempo en met goede techniek een soort continu weerstand kan geven. Hierdoor wordt de beweging vloeiender en is er minder impact op het lichaam.

Een doordachte training voor gunstige resultaten

Verschillende onderzoeken tonen aan dat een regelmatige training op een roeitrainer gericht en doordacht moet zijn. Hierdoor kunnen de resultaten op conditie, spiervolume en verbranding van calorieën aanzienlijk groeien. Een gemiddelde gebruiker van de roeitrainer zal veel meer calorieën verbranden dan wanneer hij of zij bijvoorbeeld zonder gewicht wil rennen. Dit maakt de roeitrainer het ideale apparaat om thuis of in de sportschool te trainen.

Het trainen van verschillende spiergroepen

Doordat de beweging van roeien intensief gebruikmaakt van verschillende spiergroepen, is de roeitrainer een uitstekend apparaat om gericht aan krachttraining te doen. De spieren in de schouders, rug, benen en buik worden aanzienlijk versterkt. Hierdoor zorg je niet alleen voor spiermassa, maar ook voor de bescherming van gewrichten die in het dagelijks leven van belang zijn. Denk hierbij aan je knieën en schouders.

Hoe volledige training kan leiden tot gezondheidswinsten

Een regelmatig gebruik van de roeitrainer kan leiden tot gezondheidswinst, zoals verbeterde cardiovasculaire functie en verlaagde bloeddruk. Door regelmatig te roeien word je longcapaciteit groter, waardoor je hart efficiënter bloed door je lichaam kan pompen. Ook leuk om te weten: mensen die regelmatig op een roeitrainer trainen, ervaren een lagere hartslag en hogere energie niveaus. Dit alles draagt bij aan een hogere algehele kwaliteit van leven.

Conclusie

De roeitrainer is een perfect apparaat om thuis of in de sportschool te trainen, zonder de impact op knieën, heupen, rug en enkels die je hebt bij alternatieve vormen van cardio. De wetenschappelijke effectiviteit hiervan is meermaals bewezen en het gebruik van een roeitrainer kan dan ook zorgen voor gericht training en gezondheidswinsten. Met zijn complete beweging biedt de roeitrainer diverse opties om spiermassa te trainen en daarnaast je algehele conditie te verbeteren. Gebruik regelmatig een roeitrainer en je merkt al snel de gunstige effecten op je gezondheid en fitheid.Ga voor meer informatie naar www.tunturi.com

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button