DIY

Handige tips bij het bakken van taarten

Nu de temperaturen buiten flink aan het dalen zijn, vermaken we ons weer voornamelijk binnenshuis. Wat is er dan lekkerder dan zo nu en dan eens een verrukkelijke taart te bakken? Heerlijk om je lief of gasten er vervolgens uitgebreid van te zien genieten. Met deze tips weet je zeker dat jouw taart een succes wordt!

1.Een goed begin is het halve werk

Het is niet voor niets een veelgehoorde uitspraak: een goed begin is bij taart bakken écht het halve werk. Zorg dat je van tevoren het recept zorgvuldig doorneemt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan (zoals een taart die uren moet opstijven of deeg dat lang moet rijzen). Zet alle ingrediënten vervolgens alvast afgemeten en wel klaar; laat vooral niks aan het toeval over. Taarten bakken is een precisie werk.

2.Taartdeeg uit de vriezer

Doorgaans zit het meeste werk bij het bakken van een taart in het deeg, ofwel: de bodem. Om het jezelf al dan niet in de toekomst makkelijker te maken, kun je meer deeg maken dan voor één recept nodig is. Dit gedeelte vries je vervolgens in. Zin om een taart te maken? Dan hoef je enkel een portie van het deeg uit de vriezer te vissen en te laten ontdooien.

3.Blind bakken van de bodem

Een zompige bodem is het laatste dat je wilt. Daardoor is aan te raden om eigenlijk iedere bodem eerst een aantal minuten blind te bakken. Door het deeg eerst te bakken, gevuld met een zogenaamde “blinde” vulling als gedroogde peulvruchten, rijst of keramische bonen, zorg je er namelijk voor dat de bodem goed gaar en knapperig wordt.

4.Wacht met uit de vorm halen

Als je taart uit de oven komt, kun je ongetwijfeld niet wachten om ‘m te proeven. De kunst is om écht te wachten totdat ‘ie is afgekoeld. Wacht hierbij ook met de vorm openen. Een warme taart plakt vaak meer. De kans is groot dat je de taart kapotmaakt als je de vorm te snel opent.

Gerelateerde artikelen

Back to top button