Overig

Wat is een digitale simkaart

De digitale simkaart, wat is dat eigenlijk en wat zijn de voordelen?

De digitale simkaart, wat is dat precies en wat zijn de voordelen hiervan? De digitale simkaart wordt ook wel de eSIM genoemd. Deze simkaart is in je telefoon ingebouwd, dus je kunt hem er niet uithalen om hem te verwisselen. En dat is ook niet meer nodig, omdat deze simkaart rechtstreeks met de provider verbonden is. Je hoeft alleen maar het abonnement van de provider te downloaden naar je digitale simkaart en er wordt verbinding gemaakt met het mobiele netwerk. Lees snel verder en ontdek welke voordelen de digitale simkaart je te bieden heeft.

Je kunt twee abonnementen op 1 telefoon hebben

Kies je bijvoorbeeld voor Sim only by Simyo en schaf je een telefoon aan, dan kun je naast je digitale simkaart ook nog een fysieke simkaart gebruiken. Hiermee heb je een smartphone waarmee je op twee telefoonnummers tegelijk te bereiken bent. Zo kun je jouw privenummer en zakelijke nummer gescheiden houden en hoef je niet meer twee telefoons op zak te hebben. Dat is toch werkelijk ideaal?

Van abonnement switchen is eenvoudiger

Ook een voordeel van de digitale simkaart, is dat van abonnement wisselen een stuk eenvoudiger wordt. Zo kun je digitaal van abonnement wisselen, waardoor je niet meer een nieuwe simkaart nodig hebt. Stap je over van provider, dan download je de digitale simkaart naar je eSIM. Hierdoor hoef je niet te wachten tot de postbode jouw nieuwe simkaart bij je in de brievenbus stopt. Dit maakt overstappen niet alleen makkelijker, maar ook stukken sneller. Met slechts een paar tikken op je scherm ben je al overgestapt.

De kaart neemt minder ruimte in

Wat ook een groot voordeel van de eSIM is, is dat hij minder ruimte in beslag neemt dan een normale simkaart. Om een normale simkaart te kunnen plaatsen, moet de fabrikant ervoor zorgen dat hier ruimte voor aanwezig is in de telefoon. Met een eSIM hoeft de fabrikant hier geen rekening mee te houden. Dit zorgt er weer voor dat er extra ruimte is voor andere toepassingen.

Appen met twee verschillende nummers

Wat je ook kunt doen met de eSIM is via Whatsapp met verschillende telefoonnummers app. Hiervoor kun je de Whatsapp Business-app downloaden, zodat je eenvoudig met twee verschillende nummers kunt appen. Je eSIM op je telefoon en je fysieke sim.

Kies jij ook voor een telefoon met eSIM?

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button