Huis

Dé interieurtrends van 2022!

Het einde van alweer een veelbewogen jaar is in zicht en de verwachting is dat we in 2022 dan echt weer de draad weer op kunnen pakken waar we hem zo’n anderhalf jaar geleden hebben laten liggen. Op het gebied van interieur zullen er oude trends terugkeren, maar er gaan ook veel trends doorstromen vanuit de pandemie periode.

Hieronder worden een aantal trends besproken aan de hand van drie thema’s. Kleuren en vormen, functionele en persoonlijke inrichting en stijl en sfeer.

Veel kleuren en vormen

De verwachting voor de interieurtrends van 2022 is dat we veel gaan durven met kleuren. Waarbij twee kleuren er bovenuit zullen steken. Traditioneel gezien zien we trendverschuivingen op basis van de economie. Als de zaken er slechter uitzien, zijn de huiseigenaren conservatiever en wordt er meer grijs en donkerbruin gebruikt, maar met optimistische uitzichten voor het volgende jaar worden er meer kleuren gebruikt. Kleuren die volgend jaar veel verwacht worden zijn de natuurlijke groentinten en de warme rood- en bruintinten.

Door het vele binnen zitten en opgesloten voelen zocht men veel meer de natuur op dan voorheen. En dat resulteert zich ook in een andere interieurtrend voor 2022. Veel ruimtes zullen rustgevend ingericht worden, gedreven door de natuur.

Functionele en persoonlijke inrichting

Veel ruimtes zullen multifunctioneler benut worden. Uit elk hoekje en gaatje valt wel wat te halen door simpele en innovatieve tactieken toe te passen om ze de ruimtes te verdelen. Veel ontwerpers proberen kamers te combineren en de hal te veranderen in een keuken-woon-eetkamer volgens het principe van een loft. Er wordt tegenwoordig gedineerd in dezelfde ruimte als waar ’s ochtends nog de yogamatten lagen. De pandemie heeft ons geleerd om aandacht te besteden aan de functionaliteit van een ruimte.

De grootste ruimte van het huis, wat voorheen alleen een huiskamer was, wordt tegenwoordig ingedeeld in verschillende gedeelten die van elkaar afgescheiden zijn door alleen twee Richmond stoelen en een stoel uit de Kick Collection die naar elkaar gericht zijn.

Stijl en sfeer

Alle verwachtingen wijzen naar twee terugkerende stijlen. Retro en Urban jaren ’90.

Het vinden van vintage meubelen en antiek zal een trend zijn die in gang gebracht wordt door het oplopende tekort van grondstoffen voor nieuwe materialen. Ook de groeiende toename van de aandacht voor het milieu spelen hier een grote rol in. Duurzame materialen zoals glas zullen we veel gebruikt zien worden.
Een vleugje retro is vaak al voldoende om de ruimte een bepaalde uitstraling te geven. Zachte en ronde lijnen worden afgewisseld met strak en grafisch. De retro kleuren die we veel gaan tegenkomen zijn verbrand oranje, mosgroen en okergeel. Retro kunst, zoals graffiti en cijfers in lichtbakken, gaan als boventoon gevoerd worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button