Overig

Handige weetjes bij het kopen en onderhouden van een printer

De printer is nu al enkele jaren bekend bij mensen en heeft al vaak een vast plek in het huishouden. De printer wordt aangeschaft wanneer er behoefte naar is en wordt vervolgens na het printen naar de achtergrond geschoven. Dit is natuurlijk geen probleem, want het heeft zijn functie vervult, toch?

Bij het kopen en onderhouden van een printer zijn er een aantal factoren die vaak vergeten worden. Inktpatronen kunnen erg duur zijn. (dit hangt af van de printer!) Wees dus waakzaam bij het kopen van een printer dat u niet de printer koopt die de duurste cartridges verbruikt. Inktcartridges kunnen bij langdurige stilstand ook nog uitdrogen. Hoe snel dit gebeurt, hangt af van de printer en is mede afhankelijk van de kwaliteit van de cartridges. 

Het regelmatig printen gaat het uitdrogen van de cartridges tegen. Daarnaast heeft bij elke printer een onderhoudsfunctie! Deze functie verbruikt een kleine hoeveelheid inkt om de printer schoon te maken en het uitdrogen tegen te gaan. 

Het alternatief: De toner

Wat zijn toners? Toners zijn cartridges die in plaats van vloeibare inkt, poederinkt gebruiken om te printen. Printers die gemaakt zijn voor een hoge gebruiksfrequentie maken gebruik van een toner. Toners gaan dan ook langer mee en er kan meer mee geprint worden. Een toner is daarbij wel een stuk duurder dan een traditionele cartridge. 

Het gebruik van een toner is alleen interessant als er regelmatig tot veel geprint wordt. Dus als u niet zo vaak print is een normale printer de verstandige keuze. Als er veel geprint moet worden is een toner de beste keuze. Denk dus goed na of u gebruik wilt maken van cartridges of toners! Dit kan u op de lange termijn veel geld besparen.

Cartridges of toners kopen

Als u van plan bent om een nieuwe cartridge of toner te kopen is het van belang dat de handleiding van de printer wordt geraadpleegd. Er zijn namelijk verschillende soorten cartridges of toners, die alleen op één specifieke printer passen. Er zijn bijvoorbeeld cartridges die alleen bedoelt zijn voor het printen van foto’s. Daarbij is het belangrijk om te weten dat een printer alleen gebruik kan maken van cartridges of toners. Er zijn verder geen alternatieven om inkt in te kopen.

Wanneer de toner of cartridges opraken is het tijd voor vervanging. Het internet is tegenwoordig een van de beste methodes om een goede deal te vinden. In tegenstelling tot fysieke winkels, waar ze vaak iets meer geld kosten. Als u op zoek bent naar goedkope toners of cartridges is het aan te raden om op het internet te beginnen met zoeken! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button