Fashion

Is het verstandig om goud te kopen in 2020?

In 2019 heeft goud het goed gedaan. De goudprijs is met 20 procent omhoog gegaan. Zal deze trend doorzetten in 2020? En is het verstandig om goud te kopen?

De vraag naar goud in deze tijd

De goudprijs was op 25 januari 2019 1.285 dollar en op 27 februari 2020 1.652 dollar. Hier zie je een stijging. Dit komt doordat er een grote vraag naar is. Het is moeilijker om goud op te graven en er wordt gegokt op een hoge rendement. De vraag overstijgt het aanbod, waardoor de waarde van goud toeneemt. 

Het juiste moment

Veel mensen willen fysiek goud kopen. Je moet weten dat je geen rente of dividend ontvangt. Maar door het op het juiste moment te kopen kan de winst erg groot zijn. Het is moeilijk om goud op het juiste moment te kopen. Als je dat wilt doen, moet je er veel onderzoek naar doen. je moet er ook veel over weten. Het is niet verstandig om het te kopen als je er niet genoeg van weet. Dan kan je het beter niet doen.

Verschillende factoren kunnen de goudprijs laten stijgen of dalen. Economische groei, onzekerheid en wisselkoersen zijn factoren waar je rekening mee moet houden. Wanneer de index van de dollar stijgt is het negatief en als de dollar index daalt zorgt het voor een positieve invloed.

De verwachting

De verwachting is dat de prijs stijgt door toenemende vraag naar goud. De vraag is alleen of deze trend zich voortzet. Het is niet aannemelijk dat die prijs opeens keldert. Je moet wel weten dat er nooit zekerheid is natuurlijk. Op goud ontvang je geen rente maar veel geld op een spaarrekening levert ook geen geld op. Doordat het beschikbare goud in de wereld beperkt is en meer mensen vraag naar goud hebben, hoe aantrekkelijker het wordt.Het wordt aantrekkelijker om goud te kopen doordat het beschikbare goud in de wereld beperkt is. Hoe meer mensen er vraag naar hebben, hoe aantrekkelijker het is. Geen zekerheid versterkt dus de stijging van goud.

Gerelateerde artikelen

Back to top button