Trends

Herbruikbare bekers ipv wegwerp bekers

Op veel festivals kom je wegwerp plastic bekers tegen. Deze plastic bekers zorgen ervoor dat het hele gebied onder het plastic komt te liggen. Dit is niet alleen enorm schadelijk voor het milieu, ook is het voor de festivalgangers zelf niet fijn. Als je staat te dansen, sta je vaak op een berg plastic. Hier is echter een goede oplossing voor. Je kunt namelijk gaan werken met herbruikbare bekers. Door een inzamelpunt op te stellen of de bekers terug laten brengen naar de bar, voorkom je dat de bekers op de grond gegooid worden. Eventueel kun je hier ook een statiegeldsysteem aan toevoegen. In dit blog bericht willen we je meer voordelen van de herbruikbare bekers van Drinkcup vertellen.

Verschillende mogelijkheden voor herbruikbare bekers

Als festivalorganisatie is het een grote kostenpost om veel bekers in te kopen. Naast dat er enorm veel bekers nodig zijn, worden de bekers ook altijd direct weggegooid. Hierdoor verbruikt iedere festivalbezoeker verschillende bekers, waardoor het totale aantal enorm hoog komt te liggen. Het gebruik van herbruikbare bekers is hier een goede oplossing voor. Je kunt ervoor kiezen om herbruikbare bekers in te kopen. Hierdoor maak je de kosten voor de inkoop van de bekers maar een enkele keer. Ook kun je kiezen voor herbruikbare bekers huren. Dit scheelt je weer enorm veel in de opslag!

Wegwerp bekers zijn vreselijk voor het milieu

Het is algemeen bekend dat wegwerp plastic slecht is voor het milieu. Als festival of evenement wil je natuurlijk ook je steentje bijdragen aan een betere toekomst. Door het overgaan van wegwerp bekers naar herbruikbare bekers, ga je een grote stap in de goede richting. Herbruikbare bekers van polypropyleen hebben bij het minimaal 10 keer gebruiken de laagste impact op het milieu. Hoe vaker de bekers vervolgens gebruikt worden, hoe beter het voor het milieu zal uitpakken, als je dit vergelijkt met iedere keer een nieuwe beker te gebruiken.

Hoe financieer je herbruikbare bekers?

Als je herbruikbare bekers gaat gebruiken voor je evenement, kunnen de kosten iets hoger uitvallen dan je gewend bent. Deze kosten kunnen op een aantal manieren verlaagd worden. In eerste instantie kun je kijken naar eventuele sponsors die op de bekers gedrukt willen worden. In veel gevallen betalen zij dan een deel van de kosten. Vervolgens kun je ook kijken of er sponsors zijn die de bekers zelf aan kunnen leveren. In dit geval betaal je helemaal niks voor de bekers. Tot slot kun je ook herbruikbare bekers huren. Deze prijs ligt in veel gevallen niet veel hoger dan wat je gewend bent. Wil je eigen bekers aanschaffen? Deze zijn na enkele jaren voordeliger dan wegwerp bekers!

Gerelateerde artikelen

Back to top button