Auto

RDW scooter kenteken check

Ook een scooter is voorzien van een kenteken. Dit is zo met ieder gemotoriseerd voertuig. Soms wordt er een kentekencheck uitgevoerd. Vaak gebeurt dit wanneer je wordt aangehouden. De Kentekencheck RDW gebeurt zodat ze na kunnen kijken of dat het voertuig wel verzekerd is en of dat het voertuig niet te boek staat als bijvoorbeeld gestolen of betrokken bij een misdrijf of ongeval. Ook wordt de kentekencheck gedaan om de wegenbelasting RDW te kunnen controleren. Want ook deze moet betaald worden natuurlijk. 

Wat is belangrijk om te weten met de kenteken check

Zoals we net al hebben verteld kom je met een kenteken check veel te weten. Er zit natuurlijk een verschil tussen een online kenteken check en een kenteken check die door officiële instanties of bedrijven worden uitgevoerd. Wanneer je bijvoorbeeld online een kentekencheck uit gaat voeren krijg je geen details te zien of dat een scooter, auto, motor of ander voertuig betrokken is bij een ongeluk of als gestolen te boek staat. De ANWB-check laat dit ook niet zien. 

Wat staat er allemaal in een kentekencheck

Online kijken naar een kenteken check geeft nog best wel heel wat informatie. Zo krijg je te zien om welk voertuig het gaat, het merk, de kleur, de cataloguswaarde en, indien het om een auto gaat, het aantal zitplaatsen. Ook laten ze je de eigenaren historie en de dagwaarde zien van de auto. Als extra informatie staat er ook de datum nog bij van de eerste afgifte van het kentekenbewijs en de datum van de apk-keuring. Ook de laatste datum van de tenaamstelling staat er allemaal bij. 

Heel veel informatie dus waar je achter kunt komen door een simpele online kenteken check. Zelfs de kilometerstand kun je ermee controleren. Het is dus best wel een heleboel wat je te weten kunt komen op deze manier. Soms staan niet alle gegevens erbij en kun je deze tegen een kleine betaling te weten komen. Of dat dit echt van belang is om te weten kan jij jezelf dan natuurlijk eerst even afschrijven. 

Soms is het dus handig wanneer jij bijvoorbeeld een tweedehands scooter wil gaan kopen om even online een kentekencheck te doen omdat je daar dus al heel veel informatie uit kunt halen. 

Waar moet je op letten bij een scooter kopen tweedehands?

Net zoals bij een auto tweedehands kopen moet je ook bij een scooter die je tweedehands wilt kopen op het een en ander letten. Ook voor een scooter is het belangrijk te weten hoeveel kilometers dat deze erop heeft zitten. Niet alleen een auto maar ook een scooter kun je eventueel laten keuren zodat je weet wat je in handen hebt en of dat hij technisch helemaal in orde is. Dit kun je bij de RDW doen maar ook bij een garagebedrijf willen ze dit wel voor je doen. Uiteraard stellen ze daar een vergoeding tegenover. Al haal je dan uit een kentekencheck RDW genoeg informatie je kunt nog steeds niet zien hoe of dat het voertuig op technisch gebied eraan toe is op dat moment terwijl dit wel zeer belangrijk is om te weten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button